Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania: Cantitate record de cocaină confiscată în 2021
WhatsApp
Ofiţerii vamali din oraşul-port german Hamburg au confiscat pe parcursul anului 2021 o cantitate record de peste 18 tone de cocaină, informează Agerpres, care citează dpa.  

Este vorba de o cantitate de peste două ori mai mare decât cea confiscată anul trecut. Astfel, în 2020 au fost interceptate circa 8 tone, a menţionat un purtător de cuvânt al Biroului vamal din Hamburg, responsabil de toate porturile germane de la mările Nordului şi Baltică.

De asemenea, un raport detaliat privind operaţiunile desfășurate în 2021 urmează să fie prezentat anul viitor.

Cea mai mare captură de droguri a fost găsită în februarie în portul Hamburg. Atunci, au fost descoperite 16 tone de cocaină ascunse în canistre în containere venite din Paraguay, care conform documentelor trebuiau să conţină mastic. 

Astfel, captura a devenit cea mai mare cantitate de cocaină confiscată vreodată în Europa, potrivit autorităţilor vamale germane.

Nu s-a stabilit deocamdată cine s-a aflat în spatele acestei tentative de a aduce droguri pe continentul european.

Potrivit lui Stephan Meyns, purtător de cuvânt al vameşilor din Hamburg, ancheta în acest caz continuă, scrie Agerpres.

 

Hașiș, cocaină și șuncă, premii la o tombolă de Crăciun din Spania

 

De asemenea, și în Spania traficul de droguri este o adevărată problemă. Astfel, coi traficanți de droguri din Spania au fost arestați după ce au organizat o tombolă cu coșuri care conțin cocaină, hașiș, alcool și șuncă, de Crăciun. 

Cei doi traficanți de droguri au fost arestați după ce au organizat, de Crăciun, o tombolă cu coșuri care conțin cocaină, hașiș, alcool și șuncă, a spus poliția spaniolă, relatează AFP, preluată de Hotnews.

Totul a început când polițiștii din orașul Murcia (est), au observat un afiș care anunța o tombolă. Premiul acesteia era unul special: un ”coș narco”.

Câștigătorii urmau să fie anunțați în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie, și în ziua de Bobotează, pe data de 6 ianuarie 2022.

Numele participanților, care au cumpărat bilete de cinci și 10 euro, au fost scrise pe o foaie de hârtie pe perete.

De asemenea, în timpul acestei acțiuni, poliția a identificat 165 de plante de marijuana, precum și ”cantități de cocaină și hașiș”.

Coșurile umplute cu vin, șuncă și dulciuri, sunt destul de întâlnite în Spania. De cele mai multe ori, acestea sunt oferite de către angajatori, angajaților sau clienților. Biletele la loterie de Crăciun sunt de asemenea o obișnuință în această perioadă de sărbători, scrie Hotnews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel