Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Atac cu cuțitul la o școală în Duisburg: Doi copii răniți grav
WhatsApp
Un bărbat ar fi rănit grav doi copii, miercuri, în Duisburg-Marxloh. Suspectul a fost arestat și va fi adus mâine în fața unui magistrat sub suspiciunea de tentativă de omor; copiii sunt tratați la spital.

Doi copii au fost răniți grav în Germania, în urma unui atac. Cei doi copii, în vârstă de nouă și zece ani, sunt în prezent tratați în spitale, a anunțat miercuri poliția din Duisburg. "Între locul crimei și școală sunt opt-zece minute de mers pe jos. Poliția a fost chemată de acolo", a declarat o purtătoare de cuvânt.

Polițiștii au arestat un germano-bulgar în vârstă de 21 de ani, suspectat că i-a atacat pe elevi. Nu a existat niciun pericol pentru public, a precizat poliția din Duisburg. S-a presupus că este vorba despre un autor izolat. El urmează să fie adus joi în fața unui magistrat, fiind suspectat de tentativă de omor.

Potrivit dpa, poliția a confiscat un cuțit și o lanternă ca fiind arma crimei. Suspectul le-a folosit pe ambele pentru a-i lovi și înjunghia pe copii. Poliția nu a confirmat încă acest lucru.

Cei doi copii sunt un băiat și o fată, în vârstă de nouă și zece ani. Potrivit medicilor, rănile unuia dintre copii sunt grave, dar nu îi pun viața în pericol. De asemenea, viața celui de-al doilea copil nu este în pericol. Profesorul care a venit primul în ajutorul copiilor este îngrijit de un consilier de urgență.

Părinții s-au adunat la școală - psihologi școlari la fața locului

 

Zona din jurul locului presupus al crimei a fost izolată miercuri, iar echipa de criminaliști a ajuns acolo după-amiază. Poliția a desfășurat și o dronă. Contextul exact al infracțiunii este încă neclar, iar investigațiile sunt în curs de desfășurare. Parchetul dorește să facă joi comentarii suplimentare cu privire la infracțiune.

Zona este securizată, iar investigatorii au analizat probele la locul crimei din Duisburg.

Mai mulți părinți îngrijorați s-au adunat miercuri după-amiază la școala, care se află la două străzi distanță de locul crimei. În zilele următoare, școala va fi monitorizată îndeaproape de către inspectoratul școlar și departamentul de psihologie școlară, cu oferte de consiliere și sprijin. Ministrul școlilor din NRW, Dorothee Feller (CDU), s-a declarat șocată de faptul că "doi copii au devenit victimele unui act de violență în drum spre școală".

Chiar joia trecută, a avut loc un atac la o școală din Wuppertal, pe care autoritățile l-au catalogat drept agresiune. Patru elevi și tânărul de 17 ani suspectat de comiterea faptei au fost răniți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel