Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Afișarea simbolului „Z” ar putea deveni o faptă penală
WhatsApp
Persoanele care afișează litera "Z" în Germania pentru a simboliza sprijinul pentru războiul Rusiei în Ucraina ar putea fi pasibile de urmărire penală, a declarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, conform Reuters.
Germania. Afișarea simbolului „Z” ar putea deveni o faptă penală

Ministrul de interne al landului Berlin a declarat anterior că autoritățile orașului vor interveni în cazurile în care simbolul "Z" este folosit pentru a susține agresiunea Rusiei, după ce Bavaria și Saxonia Inferioară au anunțat că și ele vor pedepsi astfel de acte.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al guvernului federal a declarat reporterilor: "Litera Z ca atare nu este, desigur, interzisă, dar utilizarea sa poate constitui, în cazuri individuale, o aprobare a războiului de agresiune rusesc."

Litera Z a fost folosită ca marcaj pe vehiculele militare rusești care iau parte la conflict și a fost adoptată de rușii care susțin războiul, fiind vizibilă pe steaguri și la mitingurile pro-Kremlin.

"Războiul rus de agresiune împotriva Ucrainei este un act criminal și oricine aprobă public acest război de agresiune se poate face, de asemenea, pasibil de urmărire penală", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne în cadrul unei conferințe de presă. „Autoritățile federale de securitate sunt cu ochii pe acest lucru și, în acest sens, salutăm anunțul potrivit căruia mai multe state federale vor examina, de asemenea, în cazuri individuale, dacă acest lucru ar putea fi un act criminal și să ia măsuri în consecință", a spus el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel