Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania a legalizat consumul de canabis
WhatsApp
Germania s-a alăturat unui număr restrâns de țări care au legalizat consumul de canabis. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Germania a adoptat astăzi o lege care permite cetățenilor să cultive și să dețină cantități limitate de canabis. 

 

Ce prevede noua lege care permite consumul de canabis 

 

Conform noii legi, cetățenii germani au acum dreptul să cultive până la trei plante de canabis în scopuri personale și să dețină până la 25 de grame din aceasta plantă. 

 

Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a subliniat două obiective principale ale noii legi: combaterea pieței negre și asigurarea unei mai bune protecții pentru copii și tineri.

 

„Lupta împotriva traficului de pe piaţa neagră reprezintă un important pas spre protejarea tinerilor şi astfel legea cu privire la eliberarea controlată a canabisului ar trebui să creeze o ofertă legală”, a subliniat Lauterbach.

 

În fața unei dezbateri tumultoase, opoziția l-a acuzat pe Lauterbach că promovează consumul de droguri și a ridicat îndoieli cu privire la eficacitatea măsurilor în prevenirea consumului în rândul tinerilor.

 

În replică, Lauterbach a respins acuzațiile, argumentând că legalizarea poate să contribuie la reducerea pieței negre și să ofere produse mai sigure, având în vedere creșterea alarmantă a consumului de canabis printre tineri și calitatea precară a drogurilor de pe piața neagră.

 

Cu aproximativ 4,5 milioane de consumatori de canabis în țară, Germania devine a noua țară din lume care permite consumul recreativ al acestui drog. Totuși, legea menține canabisul ilegal pentru minori și interzice consumul în apropierea școlilor și a locurilor de joacă. Îngrijorările persistă cu privire la impactul acestei decizii asupra traficului de droguri, având în vedere că unii ar putea prefera în continuare achiziționarea de pe piața neagră în loc să cultive.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel