Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. 11 muncitori români, alungați de la o fermă: „De cinci zile, suntem pe străzi, fără mâncare, fără nimic” (VIDEO)
WhatsApp
Situație dramatică pentru 11 vasluieni din comuna Băcani. Oamenii, cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, au plecat în Germania la cules de căpșuni.

Deși li s-au promis câștiguri bune, oamenii au fost duși în carantină, unde și se dădea o pâine pe zi, cartofi și varzã, pe care li se cerea 5 euro, iar când îsi cereau drepturile salariale erau amenintați.

În cele din urmă au fost alungați, fără niciun ban în buzunar. După ce au mers pe jos kilometri întregi ca să ajungă la Bonn, au fost nevoiți sã cerșească pe stradă de mâncare.

 

„Vă rugăm, faceți ceva că nu mai rezistăm mult!”

 

„Oameni buni, suntem de 3 zile pe străzi fără bani, fără mâncare, fără nimic și nu știm cum să ajungem în țară. Vă rugăm ajutați-ne, suntem nemâncați, dormim prin boscheți, faceți ceva, autoritățile române, cunoscuții noștri, suntem 11 oameni în situația asta. Oamenii buni, dați vă rog o distribuire filmarea să ajungă la autorități, la guvern, chiar în întreaga țară, suntem disperați!

Am ajuns oamenii străzilor în Germania, am fost păcăliți de un patron german și un român șef de echipă. Am fost sechestrați etc. Suntem de cinci zile pe străzi fără bani, fără mâncare, fără nimic! Dacă există oameni cu suflet bun, să ne aducă în țară, să facă o colectă pentru că nu avem bani, pentru vreun transport să venim în țară! Vă rugăm, faceți ceva că nu mai rezistăm mult!!", este postarea făcută de George Mitache.

 

Cei 11 vasluieni au fost cazați la o pensiune

În urma apelului public făcut de Erich Mocanu aceștia au fost cazați la o pensiune deținută de un român. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel