Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Gașca română de crose de hochei” care a speriat Belgia: „Suntem de la Poliție”. Cum acționa „nucleul unei bande extrem de periculoasă”
WhatsApp
Cinci bărbați, de naționalitate sârbă și română, care au fost arestați în septembrie după o spargere în Zandhoven, regiunea Flandra din Belgia, sunt acum anchetați pentru nu mai puțin de 16 spargeri de locuințe. De fiecare dată, autorii au fost extrem de violenți. Erau cunoscuți în cercurile poliției drept „gașca de crose de hochei” , după una dintre armele folosite pentru a amenința victimele.
„Gașca română de crose de hochei” care a speriat Belgia: „Suntem de la Poliție”. Cum acționa „nucleul unei bande extrem de periculoasă”

Pe 13 septembrie, Poliția i-a prins pe cei cinci pe E313 care, se pare, au comis un jaf într-o casă din Zandhoven. Bărbații au fost arestați și au intrat în închisoare, iar ancheta care a urmat s-a transformat într-un caz uriaș. Cei cinci ar forma „nucleul unei bande extrem de periculoasă” care a făcut „întreaga Belgie nesigură” cu „invazii brutale în case”.

Fermierul Werner De Bie din Ekeren a fost prima lor victimă. „Pe la ora două dimineața erau în camera mea, mascați cu cagule. Au tot strigat `banii, banii`. Am fost lovit puternic, lăsându-mi maxilarul fracturat și cu un os din nas rupt. Cel mai agresiv din gașcă mi-a băgat o șurubelniță în gât. A spus că mă va omorî dacă nu îi dau seiful cu bijuterii. Dar nu aveam un seif”. În cele din urmă, hoții au fugit cu o sumă de bani. Fermierul încă este traumatizat de ceea ce i s-a întâmplat. „Trebuie să vizitez regulat un psiholog. Maxilarul și nasul meu nu s-au recuperat complet încă”.

„Erau pantalonii mei de vară”. Trei români, prinși „în căutare de muncă” printr-o „metodă ingenioasă”, în Belgia: „Mi se pare într-adevăr un drum spre succes”

 

 „Au intrat și au strigat că sunt de la poliție”

 

Unul dintre vinovați era înarmat cu o crosă de hochei. „Am aflat mai târziu de la poliție că mi-au bătut câinele până la moarte”. Ei știau despre câine, deoarece în dimineața jafului, se spune că două femei și un bărbat ar fi explorat gospodăria. Se spune că făptașii au intrat cu ajutorul unui copil, pe care l-a urcat printr-un geam lateral. Copilul ar fi deschis atunci ușa.

După jaful de la ferma din Ekeren, a urmat o invazie în casă în Geel, la un cuplu de bătrâni. „Au intrat și au strigat că sunt de la poliție”, a declarat cuplul. Chiar și atunci, tâlharii aveau o crosă de hochei cu care amenințau cuplul. „Ia totul, dar te rog lasă-ne să trăim”, îi implorase victimele. După momente înspăimântătoare, hoții au plecat cu bijuterii.

„Am multe datorii în România”. Ce au găsit polițiștii francezi în duba unui român, în două cuști de lemn. Șoferul, condamnat

 

Cinci arestări, însă numărul ar putea fi mai mare

 

Banda a lovit în toată țara. Tot în Diepenbeek, la un cuplu de 91 și 86 de ani. După aceea, au avut loc jafuri în Mol, Sint-Niklaas, Oostkamp, ​​​​Wommelgem, Runkst lângă Hasselt, Schaffen și de două ori în Zandhoven.

Prada a fost întotdeauna bijuterii și bani. Câteva femei au fost chemate de bandă pentru a vinde bijuteriile furate la doi comercianți de aur din Anvers. După arestarea liderilor din Zandhoven, poliția a efectuat percheziții la acești doi comercianți de aur. Unele dintre bijuterii au fost găsite acolo.

Pe 13 septembrie, banda a comis nu mai puțin de trei invazii de locuințe, după care au fost arestați. Poliția judiciară federală din Limburg conduce ancheta. Până acum, cinci bărbați au fost arestați, dar această cifră este probabil să crească în viitorul apropiat. 

Belgia. Românii care au atacat cu un buldozer o bancă aflată la parterul unei case, condamnați: "Au continuat în timp ce noi eram sus"

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv                

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel