Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Frig arctic în Italia: ninsori abundente și temperaturi scăzute
WhatsApp
Frigul polar din centrul Europei  ajunge în nordul Italiei, în specia, cu ninsori abundente în Alpi  în weekend.
Frig arctic în Italia, ninsori abundente și temperaturi scăzute. Sursa foto: freepik.com

Sâmbătă, 2 decembrie, ninsorile vor reveni la altitudini de deal, iar vreme rea din nord va ajunge în centrul țării. Potrivit site-ului 3B Meteo, vremea rea va continua vineri și sâmbătă, fiind asociată cu un vortex ciclonic, alimentat de curenți foarte reci de extracție arctică.

Aceasta va avea ca rezultat un transfer progresiv al întregii structuri depresionare spre sud-est cu temperaturi minime în nordul Italiei sâmbătă dimineața. 

Deci la ce ar trebui să se aștepte italienii? lapovița și ninsorile se vor extinde din nou în regiunile centru-sudice,  iar temperatura va scădea dramatic.

Începând de sâmbătă 2 decembrie, o masă de aer extrem de rece va începe să migreze dinspre Europa de Est spre bazinul mediteranean, aducând o scădere bruscă a temperaturilor.

 

Val de frig intens, cu posibile ninsori în diverse regiuni ale Italiei 

 

Impactul cu impulsul de îngheț al aerului nu va fi caracterizat doar de frig intens, ci va provoca și formarea unei depresiuni joase. Acest lucru va crește posibilitatea de ninsori, chiar și la altitudini de deal din Nord-Est și ulterior și în regiunile centrale.

Regiunile de nord-est vor fi primele care vor simți scăderea temperaturilor, cu posibile ninsori. Spre seară, unele averse cu descărcări electrice ar putea ajunge în Campania, însoțite de vânturi puternice din cadranele nordice.

Temperaturile vor rămâne însă reci, mai ales în Centru-Nord, cu valori mult sub zero pe timpul nopții și dimineața devreme. Unele averse ar putea afecta doar coasta Adriaticii, aducând zăpadă la altitudini joase. Weekendul următor preconizează un val de frig intens, cu posibile ninsori în diverse regiuni ale Italiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel