Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Frații Tate, cercetați și în Marea Britanie. Ar fi făcut evaziune fiscală "în serie"
WhatsApp
Influencerul Andrew Tate și fratele său Tristan sunt acuzați că nu au plătit impozit pe încasările de 21 de milioane de lire sterline (26 milioane dolari) obținute din afacerile lor online, informează luni dpa și PA Media.
Frații Tate, audiați la sediul DIICOT (Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Poliția din comitatele Devon și Cornwall a inițiat o acțiune civilă la tribunalul Westminster pentru evaziune fiscală împotriva celor doi și a unei a treia persoane, identificată doar cu inițiala J.

Andrew și Tristan Tate sunt descriși ca evazioniști de serie și "cu nerușinare", a subliniat Sarah Clarke KC, reprezentanta poliției, precizând că acuzațiile vizează atât plata impozitului cât și a TVA-ului.

Conform plângerii, aceștia nu au plătit nicio taxă în nicio țară pe veniturile de 21 de milioane de lire obținute din afaceri online între 2014 și 2022 - bani proveniți din vânzări de produse online și din activități pe OnlyFans.

Clarke a adus în discuție un videoclip postat online de Andrew Tate, în care acesta afirma că pe când locuia în Anglia, a "refuzat să plătească taxe".

Suveica transferurilor de bani

 

Strategia influencerului era de a "ignora, ignora, ignora, pentru că într-un final (datoriile) dispar", a explicat poliția.

Potrivit poliției, frații Tate au deschis "un număr uriaș de conturi bancare" în Regatul Unit, dintre care șapte au fost blocate.

Conturile au fost utilizate "ca mecanism de transfer al veniturilor din afaceri", susține poliția.

"Așa arată evaziunea fiscală, așa arată spălarea de bani", a concluzionat Clarke în fața instanței.

Frații Tate sunt acuzați de eludarea plății taxelor și spălare de bani atât în Marea Britanie cât și în România, a notat poliția. Aceștia ar fi alimentat cu milioane de lire un cont pe numele J și au deschis un al doilea cont pe numele acesteia, deși ea nu avea niciun rol în afacerile lor.

Poliția a menționat, de asemenea, o plată de 805.000 de lire în contul de Revolut al persoanei identificate ca J, sumă din care 495.000 de lire au ajuns ulterior la Andrew Tate și 75.000 într-un alt cont pe numele lui J, bani care au fost ulterior transferați în criptomonede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel