Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fratele lui Cristian Molnar spune ca tânărul e în viață: "Solicit oficial Italiei să intensifice căutările"
WhatsApp
Fratele lui Cristian Molnar crede că tânărul este viu și cere autorităților italiene să nu oprească căutările. 
Cristian Molnar, românul dispărut în Italia

Familia și autoritățile continuă să-l caute pe Cristian Molnar, tânărul român în vârstă de 25 de ani care a dispărut după ce a fost luat de viitura râului Natisone în regiunea italiană Friuli-Venezia Giulia, pe 31 mai.

Împreună cu Cristian se aflau două prietene, Bianca și Patrizia, ale căror corpuri au fost găsite la două zile după tragicul eveniment.

Gaetano Laghi, avocatul familiei Molnar, a transmis apelul disperat al fratelui lui Cristian către autorități:

"Fratele lui Cristian mi-a cerut să solicit tuturor autorităților competente să continue căutările fără oprire. El este convins că Cristian este încă în viață și dorește să facă tot posibilul pentru a-l găsi.”

Petru Molnar, în vârstă de 32 de ani, fratele tânărului român dispărut de nouă zile în apele învolburate ale râului Natisone, nu a putut dormi de zile întregi și este profund afectat de situație.

El explorează neîncetat împrejurimile locului tragediei, de la răsărit până la căderea nopții. Nu poate sta locului nici măcar o clipă, cu excepția scurtelor momente când schimbă câteva cuvinte cu prietena sa, Elisa, care îi servește drept interpret în conversațiile cu avocatul lor, Gaetano Longhi.

Fratele lui Cristian Molnar crede că tânărul e în viață

 

Petru Molnar este de părere că fratele său e în viață și cere autorităților să nu oprească acțiunile de cautare.

"Este viu, îi simt respirația, dar trebuie să ne grăbim să-l găsim și să-l salvăm. Vreau să-l duc acasă, la părinții noștri. Mi s-a spus că de mâine numărul persoanelor care participă la căutări va fi micșorat doar gândul la asta mă înfurie! Solicit oficial Italiei să intensifice căutările, deoarece, cu cât trece mai mult timp, cu atât sunt necesari mai mulți oameni”, a spus românul într-un interviu acordat pentru cotidianul Corriere della Sera.

"Mi se pare o cercetare foarte teatrală. Îi voi cere avocatului meu să fie livrate imediat videoclipurile filmate cu drone, pentru că îl cunosc pe fratele meu mai bine decât oricine și pot vedea chiar și un mic detaliu și pot ajuta să-l salvez. El este singurul meu frate, mândria mea. Cristian are 25 de ani, are un metru optzeci și cinci, are mușchi și este tânăr și puternic. A fost întotdeauna un excelent înotător și sunt convins că este undeva pe aici, trebuie să-l găsim imediat. Apoi voi întreba salvatorii câteva lucruri pe care nu le înțeleg”, a mai spus Petru.

Fratele lui Cristian Molnar critică intervenția autorităților italiene. 

"De ce nu au mers imediat să-i ia de pe partea cealaltă a râului cu o frânghie sau cu ceva de care să se poată agăța? Malul este aproape. Nu mi se pare normal că le-au aruncat o frânghie de sus care, apoi, a căzut. Cristian este un băiat foarte bun, niciodată nu a fost imprudent și, dacă ar fi simțit vreun risc, nu ar fi mers niciodată acolo cu Bianca", a mai spus Petru Molnar, potrivit sursei citate.

Cei trei prieteni români se găseau în apropierea râului Natisone, pe o mică insuliță, când au fost surprinși de o viitură puternică. În clipele finale în care au fost observați în viață, se îmbrățișau strâns și se străduiau disperați să reziste forței torentului, dar apa i-a copleșit, luându-le viața în floarea tinereții.

 

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel