Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Un român și-a stropit fosta iubită cu spirt și i-a dat foc. Atacatorul nu a acceptat despărțirea și s-a răzbunat
WhatsApp
O femeie din Lyon a fost stropită cu spirt și incendiată de fostul său iubit. Potrivit medicilor, victima are nevoie de 80 de zile de tratament. Tragedia s-a produs sâmbătă, 22 ianuarie.  Atacatorul, un român, a fost dus luni în fața magistrailor.  
Franța. Un român și-a stropit fosta iubita cu spirt și i-a dat foc. Atacatorul nu a acceptat despărțirea și s-a răzbunat

O femeie de 35 de ani a suferit o tentativă de omor din partea fostului său partener, sâmbătă, 22 ianuarie, după ce tocmai se despărțise de el. Presupusul făptuitor, un bărbat de origine română, și-a stropit victima cu spirit medicinal, înainte de a-i da foc. Flăcările i-au provocat victimei arsuri pe față, brațele și piept.

Potrivit Le Progrès, sâmbătă, în jurul orei 17:30, poliția a intervenit la domiciliul femeii, situat pe rue des Chartreux, arondismentul 1 din Lyon. Aceasta din urmă tocmai se despărțise de fostul soț, care a încercat să-i dea foc, înainte de a fugi, scrie lyoncapitale.fr.

Victima a fost apoi îngrijită și transportată la spitalul Edouard Herriot. Femeia, în vârstă de 35 de ani, are nevoie de 80 de zile de tratament medical.

La rândul său, suspectul s-a prezentat, în cele din urmă, în cursul zilei la secția de poliție și a fost imediat reținut.

 

Presupusul făptuitor ar fi un român fără adăpost

 

Primele elemente ale anchetei indică faptul că presupusul făptuitor ar fi un bărbat fără adăpost, de naționalitate română, cu  care victima era împreună de un an. Tot conform, oamenilor legii, bărbatul nu are cazier și nu a fost niciodată condamnat în Franța.

Acesta a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor împotriva fostei partenere, iar Parchetul a solicitat plasarea în arest preventiv.

Un alt român a fost condamnat de instanța franceză la o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins cu utilaje agricole furate.

 

Român, prins cu utilaje agricole furate în drum spre România, scuze lacrimogene: „Era probabil ultima dată când îmi vedeam mama“

 

Un român, de 30 de ani, a fost condamnat de instanța la o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare.  Inculpatul urma să călătorească în România pentru a-și vedea mama grav bolnavă. Pe drum, un prieten i-ar fi propus să-i facă o favoare, transportând unelte agricole și un tractor.  Tânărul de 30 de ani a fost de acord să ducă obiectele în schimbul a 400 de euro. Instanța din Briey, însă, nu a crezut povestea lui.  De pe banca de acuzare a tribunalului din Val de Briey, traducătorul său a adăugat: "A spus că, probabil, era ultima dată când își va vedea mama".

Vineri, 21 ianuarie, în jurul orei 3.30 dimineața, românul a părăsit regiunea Mayenne, unde locuiește, și se pregătea să ajungă în România. La o zonă de service de pe o autostradă din regiunea pariziană, a întâlnit un prieten, care părea necăjit. Acesta urma să transporte diverse echipamente electrice de grădinărit, cum ar fi un polizor, o mașină de desfăcut șuruburi și o mașină de sudură, dar i s-a stricat mașina, scrie republicain-lorrain.fr.

Pârâtul a fost destul de amabil să accepte (pentru 400 de euro) să facă livrarea. El a atașat remorca la partea din spate a mașinii sale, un Audi A4, de care este atașat și un tractor agricol. Și a pornit din nou la drum.

Doar că, de fapt, tractorul fusese furat și era echipat cu un dispozitiv de urmărire, proprietarul putând să îl repereze cu ușurință, chiar și la sute de kilometri distanță. Prin urmare, a fost alertată poliția.  Unitatea de poliție din Val de Briey a fost cea care a pus capăt călătoriei românului, în jurul orei 9.20, în apropiere de stația de taxare Beaumont (Moineville). Uneltele au fost fotografiate, iar proprietarii acestora le-au recunoscut rapid. Acuzatul a fost reținut.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel