Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Un român, recent expulzat din Belgia, a tâlhărit un bătrân care tocmai asistase la înmormântarea fiului său
WhatsApp
Gheorghe, în vârstă de 30 de ani, cetățean român, a fost condamnat la 18 luni de închisoare de istanța din Liege, Franța, pentru că a furat un telefon mobil, dar mai presus de toate a comis un act nemilos de agresiune, atacând un bărbat la ieșirea de la înmormântarea fiului său.
Un român acuzat de înșelăciuni în 11 țări europene a fost arestat în Columbia

Victima, în vârstă de 70 de ani, a căzut la pământ și a fost salvată de un automobilist care a asistat la scenă. Cel mai grav este că bărbatul tocmai asistase la înmormântarea propriului fiu.

Pe 15 martie, victima tocmai părăsise cimitirul Robermont după ce luase parte la acest moment tragic. În timp ce părăsea incinta cimitirului, a fost oprit de suspect. Suspectul l-a împins violent la pământ. În timp ce septuagenarul zăcea la pământ, agresorul i-a golit buzunarul. El a luat portofelul victimei, care conținea 175 de euro. Un automobilist care a asistat la scenă a intervenit și a ajutat la arestarea suspectului.

Faptele sunt deosebit de abjecte, mai ales că bărbatul are 71 de ani. Suspectul a recunoscut că a împins victima pentru a o jefui. Cu toate acestea, el a negat că ar fi comis vreo violență, în timp ce victima a explicat că a fost aruncată la pământ. Instanța a considerat că a fost vorba de violență, în ciuda faptului că nu a fost aplicată nicio lovitură directă. "Deși nu a existat nicio lovitură, faptul de a împinge violent o altă persoană la pământ constituie violență", a decis instanța.

Franța. Un român, recent expulzat din Belgia, a tâlhărit un bătrân care tocmai asistase la înmormântarea fiului său

 

Pe 13 martie 2022, Gheorghe a mai furat un telefon mobil în timp ce se afla în gara Guillemins. Suspectul a mărturisit aceste fapte.


Instanța a observat că inculpatul a explicat că s-a întors în Belgia cu zece zile înainte de arestarea sa, după ce fusese expulzat din Belgia. "Instanța nu poate decât să se întrebe despre înclinația inculpatului de a comite infracțiuni de furt. Tocmai s-a întors în Belgia și a început din nou. Faptele impun, având în vedere trecutul său judiciar și violența de care a dat dovadă, împingându-și victima la pământ, o represiune fără compasiune. Din acest motiv, i se va refuza o pedeapsă cu suspendare. El a beneficiat deja de una, precum și de o condamnare la muncă. În ciuda acestor oportunități, el persistă în a trăi pe seama altora prin comiterea de furturi“, a concluzinat judecătorul.

Instanța a ținut cont de prejudiciul adus persoanei și bunurilor altora, de necesitatea de a-l conștientiza pe acesta că respectul pentru integritatea fizică și proprietatea altora este o normă socială elementară și fundamentală care nu poate fi încălcată. Judecătorul a ținut cont și de cele patru antecedente penale specifice ale persoanei în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel