Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franţa şi Germania pregătesc noi restricții
WhatsApp
Pandemia Covid 19 lovește puternic în Europa. Autorităţile din Germania şi Franţa plănuiesc să lanseze un nou set de restricţii pe măsură ce numărul deceselor cauzate de Covid în Europa a crescut cu 40% în ultima săptămână.
Foto ILUSTRATIV

Numărul deceselor cauzate de coronavirus în Europa a crescut în ultima săptămână cu 40%, scrie CNBC. De aceea, autorităţile din Germania şi Franţa plănuiesc să lanseze un nou set de restricţii.

Cancelarul Angela Merkel are miercuri o întâlnire cu premierii celor 16 landuri germane, urmând să se discute închiderea restaurantelor şi barurilor. Şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise, iar oamenii vor putea ieşi în public doar cu membrii familiei.

 

Macron va anunța o nouă serie de restricţii de circulaţie

 

În Franţa, unde autorităţile au înregistrat zilnic 50.000 de cazuri, preşedintele Emmanuel Macron va ţine un discurs televizat, urmând să anunţe, probabil, o nouă serie de restricţii de circulaţie.

„Probabil că avem deja 100.000 de infecţii în fiecare zi. Virusul se transmite extrem de rapid”, spune Jean-Francois Delfraissy, preşedintele echipei care îl sfătuieşte pe Macron în contextul pandemiei de coronavirus, subliniind importanţa infecţiilor asimptomatice pe teritoriul ţării.

Măsurile nu vor fi la fel de severe precum cele aplicate în lunile martie şi aprilie, dar impactul economic va şterge o bună parte din creşterile înregistrate de-a lungul verii, iar şansele unei recesiuni duble vor creşte semnificativ, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel