Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Români, condamnați după o serie de spargeri din farmacii: „N-au luat niciun medicament”
WhatsApp
Doi români au fost condamnați după ce au fost găsit vinovați de o serie de spargeri în farmaciile din Indre-et-Loire, un departament din centrul Franței.
Franța. Români, condamnați după o serie de spargeri din farmacii: „N-au luat niciun medicament”

Potrivit rechizitoriului, în perioada 13 - 25 octombrie 2020, cinci farmacii au fost ținta spargerilor în Indre-et-Loire. Arestați în iulie, doi dintre cei trei hoți au fost condamnați la închisoare miercuri, 17 august.

Instanța penală din Tours l-a condamnat pe Iulian-Ionel A. la trei ani de închisoare, iar pe complicele lui la 18 luni de închisoare. Judecătorii i-au găsit vinovați de aproximativ 20 de spargeri care au avut loc între 30 august și 25 octombrie 2020. În total, au fost furați aproximativ 14.000 de euro.

Cu ajutorul unui al treilea complice, aflat încă sub mandat de percheziție, ei au vizat sistematic farmacii izolate din mediul rural și au sustras bani acolo. În Indre-et-Loire, cinci unități au fost vizate în Fondettes, Thilouze, Nazelles-Négron, Cléré-les-Pins și Nouzilly. Acolo au fost furate sume cuprinse între 200 și 2.004 de euro.

 

19 spargeri de farmacii, cu metode de operare similare

 

Efracția supremă din Nouzilly a fost punctul de plecare al investigațiilor brigăzii de cercetare. În jurul orei locale 02:15 a zilei de 25 octombrie 2020, alarma farmaciei s-a declanșat. Managerul unității a descoperit ușa la pământ, scoasă din balamalele. 245 de euro au fost furați din sertar, dar nu a lipsit niciun medicament. Acesta a fost al optulea furt de la o farmacie din regiune în 12 zile.

Foarte repede, anchetatorii au bănuit că un grup organizat de hoți este la lucru. „Datorită comparației declanșatoarelor releului telefonic, polițiștii au reușit să identifice trei numere activate în același timp la Bordeaux, cu o lună mai devreme. Acestea din urmă sunt limitate la vecinătatea altor 19 spargeri de farmacii, cu metode de operare similare, comise în Haute-Vienne, Rhône, Puy-de-Dôme, Gironde, Loire-Atlantique, Ille-et-Vilaine, Sarthe, Vienne și Loir-et-Cher”, transmit autoritățile.

Opelul Zafira al lui Iulian-Ionel A. a fost de mai multe ori reperat pe imaginile de pe camerele de supraveghere ale hotelurilor situate nu departe de farmaciile jefuite. Doi dintre cei trei hoți au fost arestați pe 14 iulie 2022, în Pas-de-Calais, când voiau să se întoarcă în România.

Indicii „clare și fără ambiguitate”

 

Judecați după procedura apariției imediate la Tours, miercuri 17 august, cei doi români au negat pe tot parcursul ședinței implicarea lor în aceste furturi.

Avocații apărării subliniază numeroasele „întrebări fără răspuns” care rămân în urma cercetărilor jandarmeriei. La rândul său, avocatul lui Iulian-Ionel A., regretă că „dosarul se bazează în întregime pe telefonie. Sunt indicii care sugerează că sunt implicați, dar nu există alte elemente”.

Procurorii consideră că indiciile de telefonie sunt „clare și lipsite de ambiguitate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel