Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța a efectuat prima lansare de probă a unei rachete aer-sol nucleare
WhatsApp
Armata franceză a efectuat prima lansare de probă a unei rachete aer-sol renovate, capabilă să transporte încărcături nucleare.

Armata franceză a efectuat, miercuri,  prima lansare de probă a rachetei sale aer-sol modernizate, a anunțat ministrul Apărării, Sébastien Lecornu. Racheta ASMPA-R, fără încărcătură militară, a fost lansată de un avion de luptă Rafale al Forțelor Aeriene Strategice (FAS) în timpul unui exercițiu desfășurat "deasupra teritoriului național", conform comunicatului.

Această acțiune a avut loc "la finalul unui zbor reprezentativ al unui raid nuclear".

Ministrul a subliniat că operațiunea a fost "planificată de mult timp" și a transmis "felicitări tuturor forțelor, echipelor ministerului și partenerilor industriali implicați în operațiune".

Renovarea rachetei ASMPA-R, condusă de Direcția Generală a Armamentului (DGA), a consolidat "performanța intrinsecă" a acesteia și a menținut "credibilitatea componentei nucleare aeropurtate de descurajare" franceze, în conformitate cu obiectivele celei mai recente legi de programare militară (LPM), conform comunicatului.

LPM, care acoperă perioada 2024-2030, are obiectivul de a "garanta credibilitatea descurajării franceze pe termen lung", potrivit site-ului Ministerului Apărării. Aceasta a alocat efectiv 13% din creditele militare pentru modernizarea și sustenabilitatea descurajării nucleare.

Armata franceză are planuri de a dispune de o rachetă nucleară aer-sol de a patra generație până în 2035, conform AFP citat de Agerpres. 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel