Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Decizie radicală după ce cinci români au vrut să urce pe Mont Blanc: Cine vrea pe munte trebuie să plătească 15.000 euro pentru salvare și înmormântare
WhatsApp
Decizie radicală în Saint-Gervais-les-Bains, o comună în departamentul Haute-Savoie, regiunea Ron-Alpi din Franța, după ce cinci turiști români au vrut să urce pe Mont Blanc.
Franța. Decizie radicală după ce cinci români au vrut să urce pe Mont Blanc: Cine vrea pe munte trebuie să plătească 15.000 euro pentru salvare și înmormântare

Dacă doriți să urcați pe cel mai înalt munte din Europa, Mont Blanc, din partea franceză, trebuie mai întâi să plătiți un depozit de 15.000 de euro în cazul în care ceva nu merge bine și este nevoie de o operațiune de salvare sau de o înmormântare. Primarul Jean-Marc Peillex din Saint-Gervais-les-Bains s-a săturat de aventurierii care urcă pe munte fără cunoștințe și abilități suficiente.

Potrivit lui Peillex, „pseudo-alpiniștii joacă ruleta rusească” cu viața lor. După ce o cădere puternică de pietre la mijlocul lunii iulie a făcut traseele mai puțin practicabile, municipalitatea a avertizat că alpiniștii neexperimentați ar trebui să nu se aventureze. Zeci de oameni au ignorat avertismentul și au încercat să urce oricum. După ce unii dintre ei au rămas blocați, administrația a fost cea care a trebuit să trimită o echipă de salvare. 

Picătura care a umplut paharul a fost un grup de cinci turişti români care au crezut că pot începe urcarea muntelui în pantaloni scurţi, pălărie de paie şi adidaşi. Au fost trimiși acasă. „Unii oameni vor să urce la moarte”, a spus primarul. „Să anticipăm asta și să percepem costurile de salvare și de înmormântare, pentru că de ce ar trebui să plătească contribuabilul francez pentru asta?”

Depozitul este format din două părți: 10.000 de euro pentru operațiunea de salvare și 5.000 de euro pentru înmormântare. Dacă doriți să ocoliți depozitul, mai întâi va trebui să ocoliți muntele. Pe partea italiană, toată lumea poate merge sus deocamdată.

Franța schimbă regulile de intrare în țară, începând cu 01 august

 

Mont Blanc este cel mai înalt vârf din Alpi și din Europa de Vest

 

Mont Blanc, cunoscut și sub denumirea La Dame Blanche („Doamna Albă”), este cel mai înalt vârf din Alpi și din Europa de Vest, situat pe granița dintre Franța și Italia, în apropiere de colțul celor trei frontiere ale celor două țări cu Elveția. Înălțimea lui este de aproximativ 4.810 metri, dar variază de la an la an cu câțiva metri, în funcție de căderile de zăpadă și condițiile climaterice. 

Muntele se află la granița dintre regiunile Haute-Savoie (Franța) și Valle d'Aosta (Italia). Localizarea vârfului este un subiect de controversă între cele două țări, fiecare plasându-l pe hartă între granițele sale. Hărțile franceze oficiale arată frontiera ca ocolind vârful principal pe la sud, susținând că cel mai înalt punct al Italiei este Mont Blanc de Courmayeur (4.748 metri). În urma unei convenții semnată la Torino în 1861, între Franța și Regatul Sardiniei, granița a fost fixată în cel mai înalt punct al masivului, dar deseori hărțile franceze, datorită convenției din 1861 și a analizelor topografice ale cumpenei apelor, nu sunt de acord cu această soluție.

În Masivul Mont Blanc sunt foarte populare alpinismul, schiul și turismul montan. Prima escaladare a vârfului Mont Blanc a fost făcută pe 8 august 1786, de către Jacques Balmat și Michel Paccard. Prima femeie care a atins vârful a fost Marie Paradis în 1808.

Franța. Un șofer român a creat panică pe o autostradă după ce nu a mai găsit biletul de trecere la stația de taxare. Ce a putut să facă

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv    

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel