Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Francois Hollande, despre Vladimir Putin: „Nu este nebun, ci doar extrem de rațional”
WhatsApp
Francois Hollande, unul dintre cei mai nepopulari șefi de stat pe care i-a avut Franța, al cărui mandat a fost în perioada 2012-2017, a vorbit despre Vladimir Putin.

Într-un interviu, citat de Știrile PRO TV, Francois Hollande a spus despre președintele rus Vladimir Putin că este un lider „extrem de rațional” care pariază că țările occidentale vor obosi să sprijine Ucraina și vor conveni asupra unui final negociat al conflictului care va fi favorabil Rusiei.

Hollande s-a întâlnit de nenumărate ori cu Putin. El a condus negocierile cu liderul rus, împreună cu fostul cancelar german Angela Merkel, în cadrul așa-numitului format Normandia, în 2014, după ce Moscova a anexat Crimeea de la Ucraina și a sprijinit separatiștii pro-ruși din regiunea Donbas.

 

Hollande: Putin are propriul raționament 

 

Însă, Hollande a precizat că acele eforturi de dialog s-au dovedit a fi în zadar, afirmând despre Putin că este un lider care înțelege doar puterea și punând la îndoială toate încercările ulterioare de discuții.

„Putin este o persoană foarte rațională, sau o persoană radicală din punct de vedere rațional, după cum doriți”, a spus fostul lider francez, întrebat dacă Putin ar putea căuta să extindă conflictul dincolo de Ucraina. „El are propriul raționament și, în acest cadru, este gata să folosească forța. El este capabil să înțeleagă doar dinamica de putere pe care noi suntem capabili să o stabilim împotriva lui”.

Înaintea aniversării unui an de la invazia totală a Rusiei în Ucraina, la 24 februarie, Hollande a adăugat că Putin va încerca „să-și consolideze câștigurile pentru a stabiliza conflictul, sperând că opinia publică va obosi și că europenii se vor teme de escaladare pentru a aduce în acel stadiu perspectiva unei negocieri”.

Dar, spre deosebire de perioada în care era la putere și Parisul și Berlinul conduceau discuțiile cu Putin, de data aceasta sarcina de mediere va reveni probabil Turciei sau Chinei - „ceea ce nu va fi liniștitor pentru nimeni”, a adăugat Hollande.

Macron, care a fost ministrul Economiei în mandatul lui Hollande înainte de a părăsi guvernul acestuia și de a câștiga președinția în 2017, și-a încercat propria mână în diplomația cu Rusia, purtând numeroase convorbiri individuale cu Putin atât înainte, cât și după invazia sa în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel