Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța, record absolut de cazuri de COVID-19. Aproape 10.000 de noi îmbolnăviri, în 24 ore: Sunt așteptate măsuri drastice
WhatsApp
Situație critică în Franța, unde autoritățile sanitare au raportat joi, 10 septembrie, 9.843 de cazuri noi de COVID-19, depășind recordul zilnic anterior cu aproape 900 de infecții, informează BBC. Vineri este programată o reuniune a miniștrilor și a experților în sănătate și sunt așteptate măsuri drastice.

Autoritățile au confirmat 9.843 de cazuri noi de infecție cu coronavirus în 24 de ore în Franța. Această cifră constituie un record de la începutul pandemiei în Franța, observă Le Figaro.

În prezent, 5.096 de persoane sunt spitalizate, potrivit Direcției Generale Sănătate, dintre care 352 în ultimele 24 de ore. Iar 615 persoane sunt internate la Terapie Intensivă, dintre care 54 în ultimele 24 de ore, cifre care indică o tendință de creștere.

„Între timp, 32 de școli, din peste 60.000, și 524 de clase au fost închise din cauza depistării de noi cazuri de COVID”, a anunțat Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului.

Confruntat cu numărul tot mai mare de cazuri, Executivul de la Paris se reunește astăzi de urgență. Oficialii vor discuta despre introducerea de noi măsuri pentru a reduce răspândirea virusului. Șeful consiliului științific care consiliază guvernul cu privire la pandemie, Jean-Francois Delfraissy, a avertizat că pot fi necesare decizii “dure”.

 

Macron: „Trebuie să fim exigenți și realiști fără să cedăm”

 

Joi, Delfraissy spusese că nu este exclusă instituirea de măsuri de izolare la nivel local în zonele cu incidenţă crescută a infectărilor cu noul coronavirus.

Delfraissy a precizat că este monitorizată îndeaproape situaţia în 20 de oraşe mari, printre care Marsilia, Bordeaux şi regiunea pariziană.

Președintele Emmanuel Macron a declarat și el că întâlnirea va oferi publicului o idee clară despre ce se poate aștepta în următoarele săptămâni.

„Trebuie să fim exigenți și realiști fără să cedăm în fața vreunui tip de panică”, a declarat Macron, potrivit Libertatea.

Franța are a șaptea cea mai mare cifră de decese la nivel global – 30.819 persoane din țară au murit de coronavirus, de la debutul pandemiei. La nivelul numărului de infecții, cu 392.243 de cazuri, Franța ocupă a 13-a poziție în lume.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel