Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța: Creştere alarmantă a numărul de cazuri COVID. Peste 30.600 de persoane infectate într-o singură zi
WhatsApp
Numărul de noi cazuri de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore a depășit pragul de 30.000 în Franța, pentru prima oară de la lansarea testelor pe scară mare, potrivit cifrelor oficiale publicate joi și citate de AFP.  
Foto ILUSTRATIV

Numărul cazurilor confirmate se ridică la 30.621 în Franţa. În ultimele 24 de ore, au decedat 88 de persoane, ceea ce ridică bilanțul total la 33.125 de la începutul epidemiei.

Reamintim că administraţia de la Paris a anunţat, miercuri, reinstituirea stării de urgenţă sanitară pe teritoriul Franţei începând din 17 octombrie, dar preşedintele Emmanuel Macron a dat asigurări că autorităţile nu au pierdut controlul asupra epidemiei de coronavirus. De asemenea, vor fi impuse restricţii de circulaţie între orele 21:00 şi 6:00 în regiunea Ile-de-France, în Paris şi în Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse şi Montpellier.

"În contextul propagării pe teritoriul naţional, epidemia de Covid-19 reprezintă o catastrofă sanitară care pune în pericol, prin natura şi gravitatea sa, sănătatea populaţiei. Se justifică decretarea stării de urgenţă sanitară, pentru a putea fi aplicate măsuri proporţionate cu riscurile medicale", a comunicat Guvernul Jean Castex, conform cotidianului Le Figaro. Franţa anulase starea de urgenţă sanitară în iulie. „Pentru cei care vin acasă de la serviciu după ora 21, va exista o autorizație. Pentru cei care au urgențe de sănătate, va exista autorizație. Nu va exista o interdicție de circulație, ci o limitare strictă din motive întemeiate ”, spune șeful statului. Dar, „nu vom mai merge la restaurante, la petreceri, la prieteni” după ora 21.00.  Pentru a impune starea de timp,„Vor fi cecuri și amenzi de 135 de euro și în cazul unei infracțiuni repetate, este de 1500 de euro” , își amintește președintele. „Ne vom mobiliza în mod proporțional. Ce sper, că toată lumea este conștientă de riscuri și miză ”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel