Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fotbalul islandez, zguduit de un scandal de agresiuni asupra unor femei
Preşedintele Federaţiei islandeze de fotbal (KSI), Gudni Bergsson, a demisionat după ce două femei au acuzat un jucător al echipei naţionale că le-a agresat şi hărţuit sexual în 2017, una din ele acuzând de asemenea federaţia că a încercat să-i cumpere tăcerea, transmite AFP.

Vineri seară, Thorhildur Gyda Arnarsdottir, 25 de ani, a afirmat la televiziunea publică RUV că a depus plângere după ce a fost agresată şi hărţuită sexual de un membru al echipei naţionale, într-un club de noapte la Reykjavik în septembrie 2017, transmite Agerpres.

Ea a indicat că jucătorul a recunoscut faptele, şi-a cerut scuze şi i-a plătit în compensaţie o sumă a cărei valoare nu a fost făcută publică.

Potrivit lui Arnarsdottir, o altă femeie ar fi depus plângere împotriva aceluiaşi jucător pentru o agresiune sexuală comisă în aceeaşi seară. Tânăra a spus de altfel că ea cunoaşte cel puţin alţi şase jucători implicaţi în cazuri de agresiune sexuală.

După mai multe reuniuni de urgenţă în weekend, preşedintele federaţiei a demisionat duminică seara, iar federaţia a recunoscut într-un comunicat că a gestionat corect situaţia.

"Dragi victime, vă credem şi vă prezentăm scuzele noastre sincere. Ştim că noi, ca garanţi, v-am abandonat şi avem intenţia să facem mai mult", a scris consiliul de administraţie.

Potrivit mărturiei tinerei, un avocat reprezentând federaţia a întrebat-o dacă este pregătită să primească o compensaţie financiară - a cărei valoare nu a fost precizată - în schimbul tăcerii sale, ceea ce ea a refuzat. Federaţia a respins această afirmaţie.

Acuzatoarea nu a indicat numele jucătorului respectiv, însă potrivit unor media islandeze este vorba de internaţionalul Kolbeinn Sigthorsson, care a trecut pe la Ajax Amsterdam şi FC Nantes.

 

Atacantul suspendat pentru meciurile cu România, Macedonia de Nord și GermaniaFără a confirma această informaţie, duminică federaţia a anunţat că atacantul, iniţial selecţionat, nu va mai lua parte la meciurile din luna septembrie cu România, Macedonia de Nord şi Germania, din preliminariile Cupei Mondiale 2022.

Federaţia a asigurat că "va îndrepta ceea ce nu a funcţionat şi va revizui în întregime cultura care există în cadrul fotbalului".

"Lucrăm deja cu profesionişti externi pentru a examina toate răspunsurile la infracţiunile şi violenţele sexuale în cadrul federaţiei şi felul în care a fost şi va fi acordat sprijin victimelor", a indicat federaţia.

Islanda va primi vizita României pe 2 septembrie la Reykjavik în preliminariile CM 2022. După meciul cu tricolorii, Islanda va întâlni Macedonia de Nord (5 septembrie) şi Germania (8 septembrie), tot la Reykjavik, în Grupa J a preliminariilor CM 2022.

G Ad:
Sport Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
26 noi 2021, 22:04
DCMedical.ro
26 noi 2021, 18:35
DCBusiness.ro
26 noi 2021, 22:43
DefenseRomania.ro
23 noi 2021, 20:54
DCBusiness.ro
26 noi 2021, 22:43
DefenseRomania.ro
23 noi 2021, 20:54
DCNews.ro
26 noi 2021, 22:04
DCMedical.ro
26 noi 2021, 18:35
Spectacola.ro
26 noi 2021, 22:14
Spectacola.ro
26 noi 2021, 22:14