Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fotbalist român de la Fiorentina, devenit boxer profesionist și campion național în Italia. Povestea lui Cătălin Ionescu - VIDEO
WhatsApp
Cătălin Ionescu, pugilist în vârstă de 25 de ani născut în România, a vorbit cu sport.ro despre trecerea de la fotbal la box și despre titlul câștigat prin KO în fața unui adversar mult mai experimentat.
Fotbalist român de la Fiorentina, devenit boxer profesionist și campion național în Italia. Povestea lui Cătălin Ionescu

„Marble Man” Cătălin Ionescu a devenit în urmă cu câteva zile campion al Italiei la categoria super pană, boxerul român în vârstă de 25 de ani câștigând titlul prin KO în fața unui adversar mai experimentat, Nicola Henchiri (32 de ani). „Meciul a fost scurt, dar de o mare intensitate. În a doua repriză, după două stângi și o serie de lovituri ale lui Ionescu, Henchiri a fost trimis la podea. După ce a fost numărat, Henchiri a continuat cu greu și a fost lovit din nou, iar arbitrul a oprit meciul”.

Într-un interviu pentru sport.ro, Cătălin a povestit cum a ajuns din România în Italia, cum a trecut de la fotbal la box, cât de greu a fost meciul pentru titlu și cum nu a fost vreodată contactat de oficialii sportului de la noi din țară.

 

 

„La 16 ani am luat decizia să abandonez fotbalul și am început o nouă aventură cu boxul”

 

„Am jucat fotbal aproximativ șapte ani, pe posturile de fundaș dreapta și fundaș stânga. Eu am crescut într-un sat de lângă București, Cartojani, din comuna Roata de Jos, dar sunt născut în Alexandria, pentru că mama a avut niște complicații la nașterea mea și a trebuit să ajungă la un spital din oraș. În Italia, primul a plecat tata, iar după un timp am ajuns și eu împreună cu mama, aveam șapte ani și jumătate. Aici am început cu fotbalul, am fost legitimat la două echipe, Lastrigiana și Ginestra Fiorentina. Ginestra Fiorentina este un club asociat cu Fiorentina, un satelit. Practic, echipa din Serie A are prima opțiune să ia de aici un copil talentat care i-a atras atenția. În paralel cu fotbalul, de pe la 12 ani am mers și la box, mergeam vară de vară la sală împreună cu un prieten, după ce se termina sezonul fotbalistic”, spune Cătălin Ionescu, conform sursei citate.

„La 16 ani am luat decizia să abandonez fotbalul și am început o nouă aventură cu boxul, iar în acel an, în 2013, am avut și primul meu meci la amatori. Apoi am tot progresat în cariera pugilistică și în noiembrie 2017 am trecut la profesioniști. Până acum am 16 meciuri: 13 victorii, două înfrângeri și un egal”, a adăugat sportivul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel