Cu mai mult de jumătate de kilogram de cocaină în portbagajul unui BMW închiriat, înmatriculat în Ungaria, un cetățean român în vârstă de 40 de ani a fost prins de poliție pe 16 noiembrie anul trecut, la intersecția Kisslegg de pe autostrada A96. Acesta mai avea asupra sa și o sumă mare de bani și trei telefoane mobile.
Românul, fost fotbalist profesionist în țara natală, a recunoscut în cele din urmă fapta în fața primei camere penale a Tribunalului Regional din Ravensburg. Sentința: trei ani și cinci luni de închisoare.
Inculpatul, ală cărui nume nu este precizat, a refuzat să dea numele furnizorilor și clienților săi în fața instanței. El a explicat că a primit drogurile la o pizzerie din Friedrichshafen de la o persoană pe care nu o cunoștea, pentru a le preda unei alte persoane necunoscute pe un stadion de fotbal din Augsburg. El primise în total 2.500 de euro pentru acest serviciu „de curierat“.
Relatarea procurorului a fost diferită: Acuzatul a importat drogurile din Elveția și se îndrepta spre Budapesta înainte ca poliția să-l oprească la intersecția Kisslegg de pe A96.
Bărbatul în vârstă de 40 de ani era considerat un mare talent al fotbalului din România. După clasa a opta a ajuns la un liceu sportiv, a absolvit liceul și, la 16 ani, a jucat în echipa națională de fotbal de tineret a României, iar mai târziu în prima și a doua ligă din țara natală. O accidentare la genunchi i-a frânat cariera de fotbalist.
"Pentru un viitor mai bun", mărturisește el, a venit în Germania în 2011. A înființat un serviciu de distribuție colete și o afacere cu autovehicule ca subcontractant. Cu toate acestea, veniturile sale erau limitate, motiv pentru care a încetat serviciul de coletărie în 2015, potrivit descrierii bărbatului. Apoi și-a încercat norocul în Elveția, s-a mutat la Kreuzlingen și a înregistrat o afacere de pregătire a mașinilor și, din nou, un serviciu de coletărie.
Pentru că Elveția a devenit prea scumpă pentru el, s-a întors în Germania și a vrut să își încerce norocul în Duisburg ca dealer auto independent împreună cu un prieten român, a mai explicat acesta. Dar, în schimb, a fost arestat pentru că a fost curier de droguri în Wangen. El mai are de plătit un credit de 30.000 de euro pe care l-a contractat pentru o hală închiriată pentru reprezentanța auto.
Lucrurile nu au mers bine pentru bărbatul, acum condamnat, nici în viața privată. S-a căsătorit la vârsta de 18 ani. După câțiva ani, a trebuit să divorțeze. Potrivit acestuia, obișnuia să plătească 100 de euro pe lună pentru fiica sa, în acord cu fosta soție. Între timp, are doi copii. Mai multe relații ulterioare s-au dus de râpă.
Pentru prima dată, a declarat bărbatul în fața camerei, a intrat în contact cu drogurile după divorț. Consumase între trei și patru grame în trei-patru zile pe săptămână. Mai întâi cocaina, apoi canabisul. Pentru a-și finanța consumul de droguri, acesta a declarat că făcea zece curse de curierat de droguri pe lună. Uneori, cheltuia 1 000 de euro pe lună pentru acest lucru.
Instanța a mai auzit că inculpatul și-a finanțat consumul cu ajutorul Corona pe care îl primise. În trei-patru zile pe săptămână consuma câte o sticlă de vodcă, a relatat martora expertă. De asemenea, poliția a găsit vodcă în portbagajul BMW-ului atunci când l-a arestat.
Inculpatul nu a vrut să spună instanței penale cine a fost clientul sau clienții pentru călătoria sa de curierat de droguri, în timpul căreia a fost arestat. Cu toate acestea, el știa că avea asupra sa cocaină. Declarațiile sale despre mașina închiriată cu numere de înmatriculare maghiare nu au fost foarte credibile. Se presupune că a închiriat-o pentru că propria mașină se afla în atelierul din Elveția.
În mod supărător pentru instanță, contractul de închiriere nu a (mai) putut fi găsit găsit. Un ofițer de poliție aflat în boxa martorilor, însă, a crezut că a văzut unul. Cu toate acestea, în calitate de chiriaș a fost înscrisă o altă persoană și o altă perioadă de timp decât cea a pârâtului.
În timp ce cei doi avocați ai apărării au pledat pentru doar doi ani și nouă luni pentru clientul lor în cazul unei condamnări, reprezentantul acuzării a cerut o pedeapsă cu închisoarea de trei ani și trei-patru luni în cazul unei mărturisiri. Instanța a propus un acord de recunoaștere a vinovăției și a sugerat o pedeapsă de trei ani și patru până la opt luni de închisoare, cu condiția ca acuzatul, care se afla în arest preventiv din noiembrie, să mărturisească.
În cele din urmă a făcut-o. Verdictul, după mai mult de șase ore de proceduri: Pentru import de stupefiante în cantități mici în combinație cu trafic de stupefiante în cantități mici, instanța l-a condamnat pe inculpat la trei ani și cinci luni de închisoare. Sentința, care nu este încă definitivă, s-a bazat pe acordul de recunoaștere a vinovăției.
Instanța a fost convinsă că destinația drogurilor nu era Augsburg, ci Budapesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News