Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cîțu cere oprirea dezbaterilor pe certificatul verde. Testarea angajaților de la stat din bani publici, discriminatorie fata de angajații de la privat
WhatsApp
Florin Cîțu a cerut în sedința PNL oprirea dezbaterilor pentru proiectul de lege cu certificatul verde, la Cameră, în comisii, pentru că prevederea prin care statul plătește testarea angajaților de la stat este discriminatorie fata de angajații de la privat care trebuie sa plăteasca testarea. 

"Florin (Cîțu-n.r.) a anunțat că se opresc dezbaterile pentru proiectul de lege cu certificatul verde, la Cameră (Camera Deputaților - n.r.), în comisii, deocamdată, întrucât prevederea prin care statul plătește testarea angajaților de la stat este discriminatorie fata de angajații de la privat care trebuie să plăteasca testarea”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea PNL.

Potrivit surselor citate, liderul PNL a spus că nu este de acord cu acesta prevedere.

La sfârșitul lunii octombrie, proiectul de lege privind certificatul verde a fost respins în Senatul. Deși au fost 48 voturi „pentru” și 46 „împotrivă” în sală, după numărarea voturilor exprimate online, s-a constatat că mai lipsesc două voturi „pentru”. Erau necesare 69 de voturi pentru ca legea să treacă. Astfel, legea a fost respinsă pentru că este o lege organică.

USR propune ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru toți angajații

 

USR susține că adoptarea Legii Certificatului Verde este o urgență națională și va cere aplicarea nediscriminatorie a certificatului verde pentru toți angajații, indiferent că aceștia activează în sistemul public sau cel privat.

Potrivit unui comunicat al USR, această prevedere va fi depusă la Camera Deputaților sub forma unor amendamente la forma proiectului legislativ, care a trecut recent prin Senatul României.

De asemenea, USR va propune și o perioadă tranzitorie de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii. „În cele 60 de zile, angajații își vor putea efectua sau completa schema de vaccinare, iar testarea regulată (de două ori săptămânal) va fi suportată integral din bugetul statului. După finalul perioadei tranzitorii de 60 de zile, angajații nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru
vaccinare. În caz contrar, testarea periodică va fi suportată din fonduri proprii ale angajatului”, se aată în comunicat.

Potrivit acestuia, în cazul în care un angajat ar refuza testarea periodică din fonduri proprii după perioada tranzitorie, există posibilitatea suspendării contractului de muncă al acestuia.

Reprezentanții USR susțin că limitarea numărului de persoane care au acces într-un spațiu închis reprezintă una dintre cele mai eficiente măsuri de scădere a riscului de infectare cu o boală contagioasă cu transmitere respiratorie. Aceștia susțin că, în pofida știrilor false propagate de anumiți comunicatori politici, este foarte important de menționat faptul că s-a dovedit științific importanța vaccinării în reducea riscului de infectare precum și a gradului de contagiozitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel