Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Floretistele române strălucesc la Campionatele Mondiale de scrimă de la Milano, intrând pe tabloul principal
WhatsApp
Trei floretiste române au impresionat la Campionatele Mondiale de scrimă de la Milano, reușind să se califice pe tabloul principal în urma unor performanțe remarcabile în fazele preliminare. 
Floretistele române strălucesc la Campionatele Mondiale de scrimă de la Milano, intrând pe tabloul principal / Sursa foto: captură Antena 3

Competiția, care a adunat 17 sportivi români, dintre care 12 la feminin și 5 la masculin, este un moment important pentru sportul românesc, având în vedere că oferă șansa obținerii unor puncte valoroase pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2024, care vor avea loc la Paris.

Mălina Călugăreanu a reușit o performanță impresionantă, câștigând toate cele cinci meciuri din grupa preliminară și obținând astfel calificarea direct pe tabloul principal. În primul tur, va avea o confruntare cu austriaca Lilli Maria Brugger, iar toate speranțele sunt îndreptate către o performanță frumoasă.

Emilia Corbu a confirmat și ea prestația excelentă, clasându-se pe locul trei în grupa de calificare cu patru victorii și două înfrângeri. Aceasta a continuat cu o victorie prețioasă în al doilea tur preliminar împotriva turcoaicei Lal Ertun, încheiat cu scorul de 15-13. În tabloul principal, Corbu va juca împotriva maghiarei Floria Pasztor, iar sportiva română speră să demonstreze din nou talentul și determinarea sa.

 

Scrimă: Trei floretiste române, pe tabloul principal la Mondialele de la Milano

 

Andreea Dincă s-a calificat, de asemenea, pe tabloul principal, având trei victorii și trei înfrângeri în grupa preliminară. În turul al doilea eliminatoriu, a reușit o victorie strânsă cu 10-9 în fața Anei Săveanu. În runda următoare, Andreea va avea un meci dificil împotriva japonezei Sera Azuma, dar tânăra sportivă este hotărâtă să lupte pentru un rezultat remarcabil.

Deși Anca Săveanu a înregistrat patru victorii și două înfrângeri în grupa preliminară, aceasta a ocupat locul 68 și nu s-a calificat pe tabloul principal, conform Agerpres.

În proba masculină de spadă, Alexandru Oroian a arătat o performanță admirabilă, înregistrând patru victorii și două înfrângeri în grupa preliminară. Chiar dacă a obținut o victorie în turul secund eliminatoriu împotriva sauditului Faisal Abed, scor 15-10, a fost învins în ultimul tur preliminar de sud-africanul Sergey Losevskiy și a ocupat locul 80.

În urma evoluțiilor de până acum și a calificărilor în tabloul principal, toți ochii sunt ațintiți către sportivii români, care sunt determinați să aducă bucurie și mândrie țării lor prin reușitele lor la Campionatele Mondiale de scrimă din Milano.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel