Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Finlanda. Coşmar fără sfârşit pentru Camelia Smicală. Fiul ei va fi transferat forţat în altă ţară
WhatsApp
Camelia Smicală, medicul român stabilit în Finlanda, trece din nou prin momente grele. După ce a fost despărţită de cei doi copii ai săi de statul finlandez, aceasta a anunţat că fiul ei, Mihai, urmează să fie dus în altă ţară, deşi el a spus că nu îşi doreşte.
sursa foto: Camelia Smicala / Facebook

Camelia acuză autorităţile române că închid ochii la această situaţie şi refuză să acorde azil sau să facă acte de repatriere.

"Pe Mihai îl scoate socialul mâine dimineață (12 iunie - n.-red.) forțat din Finlanda. Ambasada României ne-a refuzat azil, a refuzat repatrierea și a refuzat să ne facă acte pentru a ne putea întoarce acasă. La ordinele MAE desigur. Mihai a cerut ajutor public.Se pare însă că este prea târziu", povesteşte pe Facebook femeia.

Citeşte şi: Finlanda. Copil român, UITAT pe străzi de autoritățile statului. DRAMA unei familii

Camelia Smicală a făcut public şi mesajul fiului ei, care spune că nu doreşte să meargă în Estonia şi că a fost separat de sora lui mai mică pe motiv că i-ar face rău prezenţa sa.

"Bună, sunt Mihail. Vreau să spun că vă cer ajutorul! Nu am. Încredere în justiție. Doar trag de timp . Acum e momentul să faceți ceva! Eu am cerut timp de 10 ani voie să merg în România la bunica și la bunicul și nu mi-au dat voie. Și peste noapte, deodată, mi-au făcut pașaport și mă trimit în Estonia. M-au amenințat că, dacă nu merg, mă bagă in celula de criză. Nu am încredere nici in social pentru că ne-au făcut doar rău. Nu am încredere nici să vorbesc cu vreun psiholog pentru că mi-e frică că îmi vor face rău, așa cum ne-au făcut cei de la TAYS(Spitalul Universitar din Tampere). M-au despărțit și de sora mea mai mică și m-au acuzat în față că nu pot fi împreună cu ea deoarece îi fac rău. Am nevoie de ajutor! Mihai", a fost mesajul tradus şi publicat de mama sa, care susţine că fiul ei a început să uite şi cei trei ani de cursuri de română intgensive de când este în centrul de copii.

sursa foto: Camelia Smicala / Facebook

Camelia Smicală este un medic din Neamţ care s-a stabilit în 2005 în Finlanda, unde s-a căsătorit cu un cetăţean finlandez. Cei doi au avut împreună doi copii, pe Maria şi Mihai. Sătulă de tratamentele abuzive ale soţului, femeia a divorţat şi a luat copiii cu ea, însă acesta i-a făcut reclamaţii cum că şi-ar abuza copiii. Cazul a captat atenţia presei din România şi din afară după ce statul finlandez i-a luat pe minori de lângă mamă şi i-a împărţit în centre separate. De atunci, Camelia se luptă neîncetat pentru a-ii recupera, sprijinită şi de cetăţennii din Neamţ, care au ieşit de mai multe ori în stradă pentru a-şi arăta spriinul faţă de familia sa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel