Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fetiță din Moldova moartă la naștere, într-un spital din Italia. Mama: "Am cerut ajutor, nu a venit nimeni”
WhatsApp
Trei medici și o moașă de la un spital din Italia sunt acuzați de omor prin imprudență, după ce fetița unei moldovence a murit la o oră de la naștere. Există un martor al calvarului suferit de tânăra de 29 de ani: colega ei de cameră, care ar fi alertat personalul medical.
Fetiță din Moldova moartă la naștere: patru cadre medicale acuzate de omor prin imprudență. Mama: "Am cerut ajutor, nu a venit nimeni”

Procuratura din Bari investighează patru cadre medicale în legătură cu moartea tragică a Valentinei, un bebeluș care a murit la doar o oră de la naștere. Mama copilului, o femeie de 29 de ani, originară din Moldova și inginer informatician, a vorbit despre calvarul suferit și despre cererile sale de ajutor ignorate.

Evenimentele tragice au avut loc la Spitalul Santo Spirito din Bari, unde femeia a fost internată pentru naștere începând cu ora 10:30 a dimineții de 14 februarie. Mama a declarat că și-a dat seama că i s-a rupt apa și a mers imediat la spital. Cu toate acestea, moartea fetiței sale s-a produs la scurt timp după naștere, în ciuda eforturilor medicale.

 

Cele 18 ore petrecute de femeie în spital

 

Ancheta procurorului se concentrează asupra perioadei de 18 ore petrecute de moldoveancă în spital, în special intervalul cuprins între orele 01:00 și 04:00 dimineața din 15 februarie. Femeia a afirmat că și-a exprimat preocupările cu privire la starea sa de sănătate, și s-a plâns de probleme, dar personalul medical a liniștit-o, spunându-i că nu a observat nicio anomalie.

"În jurul orei trei dimineața am cerut ajutorul personalului medical. Am simțit că ceva nu merge bine. Deja în jurul orei unu mi s-a făcut rău, când am sângerat. Apoi, la ora trei dimineața, mi s-a părut că totul merge prost. Dar, în afară de câteva cuvinte, nimeni nu a făcut nimic. În acel moment m-am simțit neglijată. De fapt, am fost abandonată", a declarat femeia, asistată în calitate de parte vătămată de doi avocați. 

Martorul-cheie în acest caz pare să fie colega de cameră a mamei, care a alertat personalul medical asupra stării precare a victimei. Cu toate acestea, echipa medicală nu a reacționat prompt și eficient la apelurile de ajutor, potrivit declarațiilor mamei.

 

Gravida: „Am fost abandonată”

 

Femeia a descris momentul în care a simțit că ceva nu era în regulă și a cerut ajutor, dar a fost lăsată fără asistență. Cererea ei pentru un obstetrician nu a fost îndeplinită, iar ea a rămas nesupravegheată medical în momentele dificile.

„Am cerut ca cineva să verifice ce se întâmplă cu mine. Mi s-a răspuns că totul este în regulă și că va fi chemat un obstetrician. Dar nu a venit nimeni. Am fost lăsată singură. În afară de Alessandro, iubitul meu, singura persoană care îmi era apropiată era colega mea de cameră.”, a mai declarat tânăra conform presei italiene.

Tragedia a fost cu atât mai dureroasă cu cât, în cele din urmă, mama Valentinei a fost dusă în sala de nașteri și copilul a venit pe lume. Cu toate acestea, fericirea a fost de scurtă durată, deoarece fetița a murit la scurt timp după naștere.

Autopsia va fi efectuată pentru a stabili cauza exactă a morții Valentinei. Ancheta procurorului trebuie să elucideze dacă neglijența medicală a jucat un rol în această tragedie sau dacă moartea copilului a fost rezultatul unor circumstanțe nefericite care nu puteau fi prevenite. Familia își dorește răspunsuri și dreptate în acest caz deosebit de dureros și tulburător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel