Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncele din Italia vor primi prima tranșă a Bonusului pentru mame, în valoare de 3000 de euro
WhatsApp
Se apropie prima debursare din cadrul programului Bonus pentru mame. Află cum poți să beneficiezi de reducerea a contribuțiilor de asigurări sociale în valoare de 3000 de euro. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Mamele din Italia care au aplicat pentru Bonus pentru mame 2024 vor avea parte de prima debursare. Este vorba despre reducerea contribuțiilor de asigurări sociale care poate atinge o valoare de 250 de euro pe lună.

Cine poate aplica pentru Bonusul pentru mame 

INPS (Istituto nazionale della previdenza sociale) a făcut public un document care conține toate informațiile pentru acest program prin care femeile cu cel puțin doi copii pot beneficia de scutirea contribuțiilor la asigurările sociale. 

În mod normal, mamele din Italia ar fi trebuit să primească din luna ianuarie 2024 acest spor, însă, din cauza unor întârzieri din partea INPS, acest lucru nu a fost posibil. Partea bună este că luna ianuarie va fi plătită retroactiv. 

Atât mamele care lucrează în sectorul privat, cât și cele din sectorul public, pot beneficia de acest spor.  

Sporul este prevăzut de Legea Bugetului și se atribuie pentru prezența a doi copii aflați în întreținere, până la al zecelea an al celui mai mic. În 2025 și 2026, totuși, scutirea la atribuțiile sociale se va oferi doar mamelor care au trei copii și se încheie odată ce ultimul copil împlinește 18 ani. 

Beneficiul se referă la toți angajații din sectorul public și privat (inclusiv agricol, temporar și de ucenicie) cu contracte permanente. Lucrătorii casnici, însă, sunt excluși.

Dacă nașterea celui de-al doilea copil are loc în cursul anului 2024, scutirea, va asigura un spor de 1700 de euro în plus pe an și va fi recunoscut din luna nașterii până la împlinirea vârstei de 10 ani a copilului. În 2025 și 2026, totuși, scutirea se atribuie de la nașterea celui de-al treilea copil și se încheie odată cu împlinirea a optsprezece ani a ultimului copil.

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

---------------------------------------------

Când va fi prima debursare 

Bonusul pentru mame va fi intra în vigoare din această lună și se așteaptă ca debursarea să fie primită la următorul salariul. Cuantumul acestui bonus depinde de contribuțiile fiecărei persoane în parte. Luna ianuarie va fi plătită retroactiv, informează presa locală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel