Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Femeie, amendată cu 2.000 de euro pe aeroport, după ce a uitat un sandviș în bagaje: "Sunt nouă săptămâni din pensia mea"
WhatsApp
O pensionară a introdus din greșeală un sandviș într-un avion și acum trebuie să plătească scump pentru greșeală sa.
Femeie, amendată cu 2.000 de euro pe aeroport, după ce a uitat un sandviș în bagaje - Sunt nouă săptămâni din pensia mea. Sursa - Pexels

June Armstrong a vrut de fapt doar să ia micul dejun înainte de zborul ei către Australia. Bătrâna de 77 de ani și-a cumpărat un sandviș de la punctul ei de plecare din Christchurch înainte de zborul de la ora 6 a.m., așa cum a relatat într-un interviu pentru 1News.

„M-am urcat în avion și am uitat de sandviș”, a povestit femeia.

Abia la verificarea bagajelor după aterizare s-a descoperit că neo-zeelandeza avea în geantă un suvenir ilegal din orașul de plecare. 

Multe țări au reglementări stricte cu privire la intrarea cu alimente și alte obiecte

 

La sosirea în Australia, bagajul ei a fost inspectat de controlul de frontieră. Armstrong a fost reținută în timpul scanării bagajelor. Inițial, a fost interogată doar cu privire la medicamentele pe care le avea. Pasagera însă avea permisiunea pentru medicamente.

Când au depistat sandvișul în timpul controlului, ofițerii au luat pensionara deoparte. Femeia și-a cerut scuze pentru neglijența sa și a cerut ca sandvișul pe care l-a adus cu ea să fie pur și simplu aruncat. Nici și-a dat seama de gravitatea situației.

"Nici măcar nu credeam că am probleme", povestește June Armstrong. Ofițerul de securitate i-a aplicat doamnei o amendă de 2.000 de euro.

"Asta sunt nouă săptămâni din pensia mea", s-a plâns June Armstrong, încercând să obiecteze, dar ofițerii nu au ascultat-o. Pentru a evita un proces mai costisitor, pensionara a plătit, în cele din urmă, amenda.

Dacă sandviciul ar fi fost observat la îmbarcare, doamna ar fi trebuit să plătească maxim 460 de euro. Cu toate acestea, pentru că a fost transportat cu avionul, pedeapsa este semnificativ mai mare. 

Un necunoscut s-a oferit să plătească amendă pensionarei

 

Incidentul a stârnit furori, dar și simpatie. Un bărbat necunoscut s-a oferit să plătească cheltuielile penale după ce a aflat despre caz din mass-media, relatează 1News. 

În bagajele pasagerilor s-au descoperit lucruri mult mai bizare. Chiar și o pisică vie a fost lăsată într-o valiză în New York. Cu toate acestea, vor exista în curând măsuri mai stricte pentru bagaje. UE plănuiește reglementări și pentru bagajele de mână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel