Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
FCSB va juca în Ghencea. E oficial. Ministrul Apărării și-a dat acordul
WhatsApp
FCSB va reveni în Ghencea. Decizia îi aparține ministrului Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, care a spus că este un stadion de utilitate publică. 

Echipa de fotbal FCSB va susține prima sa partidă de acasă din sezonul 2023-2024 al Superligii împotriva echipei Dinamo București, pe stadionul Steaua din Ghencea, conform unor surse din cadrul CSA Steaua.

Conform surselor, FCSB a depus o cerere pentru a juca meciul cu Dinamo din etapa a doua pe stadionul Steaua. Raportul a fost înaintat și aprobat de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, în conformitate cu legea, deoarece stadionul este proprietatea statului, construit din fonduri publice și are o utilitate publică. Există o comisie de negociere care va stabili prețul chiriei pentru utilizarea arenei, luând în considerare mai multe aspecte.

Derby-ul dintre FCSB și Dinamo, programat pentru a doua etapă a Superligii pe 22 iulie, la ora 21:30, va marca prima partidă disputată de echipa patronată de Gigi Becali pe stadionul Steaua.

Suporterii echipei Steaua, care evoluează în Liga a II-a, s-au opus în trecut disputării meciurilor echipei FCSB pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

Stadionul Ghencea a costat peste 80 de milioane de euro și este de utilitate publică

 

Stadionul Steaua a fost construit în București cu ocazia organizării EURO 2020 și a fost inaugurat în vara anului 2021. Costurile construcției, începute în februarie 2018, se ridică la 407.353.320 lei, echivalentul a aproximativ 81 de milioane de euro.

Arena are o capacitate de 31.254 de locuri și îndeplinește criteriile impuse de UEFA pentru a găzdui competiții sportive la nivelul de clasificare UEFA 4.

Lucrările de construcție au fost finanțate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, iar beneficiarul stadionului este Ministerul Apărării Naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel