Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Faza zilei: Poliția Locală, amendată pentru neplata parcării în București - FOTO
WhatsApp
Patru mașini aparținând Poliției Locale București au fost amendate pentru că nu au plătit parcarea. Culmea, dacă amenzile nu sunt plătite la timp, Compania de Parking București trimite trimite o informare către... Poliţia Locală. 

Patru mașini ale poliției locale din București au fost amendate pentru parcarea ilegală. O tânără a filmat mașinile cu însemnele oficiale și cu notificările de amendă plasate în geam în zona Pieței Universității din Capitală.

În imagini se vede cum vehiculele poliției locale sunt parcate pe locuri delimitate cu vopsea albastră, acestea fiind adinistrate de Compania Municipală Parking București. Fiecare dintre acestea are în geam o notificare de la Primăria Municipiului București prin care posesorii sunt anunțați că trebuie să plătească o suprataxă de 200 de lei pentru neplata tarifului de parcare.  

Utilizatorilor care au văzut imaginile nu le-a venit să creadă că așa ceva este posibil. "E pe bune?", întreabă un tânăr. "Daa, sunt vreo 4 mașini de poliție parcate și toate au amenzi pentru neplata parcării", scrie cea care a încărcat clipul.

FOTO

amenda-neplata-parcare-1_82625100

amenda-neplata-parcare-3

amenda-neplata-parcare-2

Cât sunt amenzile pentru neplata parcării în București. Viceprimarul propusese sume aberante

 

Tariful de parcare în București, pentru locurile administrate de Primăria Generală, este de 5 lei/oră, indiferent de zonă. 

Potrivit prevederilor actuale, şoferii care nu plătesc tariful de parcare de 5 lei primesc o amendă în valoare de 200 de lei (nota de constatare), având un termen de 15 zile pentru achitarea acesteia. După cele 15 zile, Compania de Parking trimite o informare către Poliţia locală cu privire la neachitarea amenzii. 

În septembrie 2023, bucureștenii au scăpat la limită de o propunere a viceprimarului Stelian Bujduveanu, care propusese ca amenda pentru neplata parcării să ajungă la 2.500 de lei.

Consilierii locali s-au opus atunci proiectului, considerând că suma este prea mare pentru nivelul de trai al românului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel