Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O fată de 14 ani a crezut că face bani din vânzarea de haine SH pe Vinted, dar s-a trezit cu contul gol
WhatsApp
O fată de doar 14 ani din Austria s-a trezit cu contul gol, deși se aștepta să facă bani din vânzarea de haine la mâna a doua. 
Uscarea hainelor în casă în zilele reci și ploioase, câteva metode simple îți sunt de ajutor. Sursa foto: freepik.com

Atât în România, cât și în mai multe state europene a devenit o adevărată modă achiziționarea și vânzarea de haine second hand pe site-uri online specializate. Doar că așa cum se întâmplă și pe site-urile clasice de anunțuri au apărut și foarte mulți escroci. 

O tânără de 14 ani din Austria, mai exact din zona din Carinthia, a căzut victimă unei astfel de înșelătorii, relatează publicația Krone.at. 

Escrocheria de pe Vinted. Cum profită hoții de inocența oamenilor

 

Adolescenta a vrut să facă bani din vânzarea mai multor articole vestimentare. Astfel ca a început să le pună pe o platformă de vânzare pe internet. Părea să aibă succes - cel puțin așa credea fata: pentru că o presupusă parte interesată de hainele puse la vânzare de ea a contactat-o.

Escrocul i-a trimis un cod QR, motivând că trebuie scanat pentru ca transferul să poată fi efectuat „mai ușor”.

Plină de nerăbdare, tânăra a scanat codul și a fost, în cele din urmă, redirecționată către ceea ce la prima vedere părea un site bancar de renume.

Acolo i se cereau detaliile contului mamei sale pentru a procesa transferul de bani. Spre dezamăgirea ei, însă, a primit mesaje de eroare de fiecare dată de mai multe ori. Nu a bănuit niciodată că ar fi putut fi înșelătorie, ci doar a anunțat escrocul că există o eroare în site. 

Debitarea unei sume de bani din conturile mamei a fost observată a doua zi, atunci cât fata a scos rapid hainele puse la vânzare pe platforma online. Era deja însă prea târziu: mama a observat a doua zi că din conturile ei a fost debitată o sumă din patru cifre. A depus plângere imediat. Acum polițiștii austrieci ar trebui să dea de urma escrocilor online, ceea ce de multe ori e o misiune foarte greu de îndeplinit. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel