Urmărește dezbaterea live
Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fănel, un român de pe străzile din Italia: „Cânt la acordeon să strâng bani pentru ca fiicele mele să aibă o educație”
WhatsApp
Fănel, un muzician de stradă român, își aduce zâmbetul pe buze cântând la acordeon sub arcadele încântătoare de pe Via Zamboni din Bologna. Dar în spatele acestui zâmbet se află o poveste de sacrificiu și visuri mari. 
Fănel, un român de pe străzile din Italia: „Cânt la acordeon să strâng bani pentru ca fiicele mele să aibă o educație” / Foto: Captura Youtube

Românul nu cântă doar pentru a-și câștiga existența într-o țară străină, ci și pentru a trimite mai mulți bani familiei sale îndepărtate și, mai presus de toate, pentru a-și împlini visul de a avea propria sa trupă muzicală.

De aproximativ un an, Fănel este în Bologna, căutând un loc de muncă și cântând în stradă pentru a-și întreține familia.

"Familia mea era foarte săracă și nu aveam oportunitatea să studiez", mărturisește el conform presei străine. "Dar dorința mea este ca fiicele mele să aibă o educație. Sunt fete bune, iar una dintre ele este foarte bună la matematică. Aș vrea să poată urma o carieră în domeniul financiar sau să meargă la universitate."

 

Deși este muncitor, românul a avut parte de multe respingeri

 

Pentru Fănel, găsirea unui loc de muncă fără o diplomă este o provocare imensă. A încercat să lucreze și în Germania, unde a cules fructe, iar în Italia a făcut turnee în mai multe orașe, cântând neîncetat la acordeon. Cu toate acestea, ușile i-au fost mereu închise.

Locuind într-o căsuță modestă pe un câmp, românul simte adesea dorul familiei sale. "În fiecare dimineață, mă duc la Via Zamboni, îmi iau acordeonul și încep să cânt", spune el. „Dar visul meu adevărat este să fac parte dintr-o trupă. Aș vrea să am un acordeon nou și să împărtășesc pasiunea mea cu alți oameni. Din păcate, acest lucru ar costa foarte mulți bani."

Cântatul la acordeon face parte dintr-o tradiție de familie pentru Fănel, învățată de la bunicul și tatăl său, și este o pasiune pe care dorește să o împărtășească și cu fiicele sale. "Sper că va apărea o oportunitate ceva sau cineva care să ne ajute să ne îndeplinim visurile.", adaugă el, 

În ciuda greutăților, Fănel continuă să cânte, sperând că un vis devenit realitate îi va aduce nu doar o viață mai bună lui și familiei sale, ci și ocazia de a împărtăși bucuria muzicii cu lumea întreagă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel