Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
FADERE: DIASPORA, încă o dată, MASĂ DE MANEVRĂ pentru politicienii din țară!
WhatsApp
FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) solicită imperativ instituțiilor abilitate din România, urgentarea procedurilor de depistare a persoanelor care au provocat violențele din 10 August.

De asemenea, dorim să știm cine a fost in spatele campaniilor de instigare la violență, începute cu câteva luni înainte pe rețelele de socializare și în unele cazuri prin vizite făcute comunităților din diaspora.

Credem in continuare că românii din diaspora au învățat în anii petrecuți in alte țări sa fie civilizați, profesioniști, și să respecte regulile democrației.

Știm supărările pe care românii din diaspora le-au strâns în dreptul clasei politice, în toți anii pe care i-au petrecut departe de țară. Înțelegem si nemulțumirile pe care le au față de actualul Guvern. Ele sunt legitime, iar Statul Român trebuie să înțeleagă că are o responsabilitate și o datorie față de acești români care au pârâsit țara din cauza proastei administrări a țării.

Poate că acesta este momentul ca Statul Român să se trezească. Cerem președintelui, primulului ministru, instituțiilor statului, să creeze urgent o strategie pentru stoparea plecării românilor din țară, si de întoarcere acasă a celor care sunt plecați.

Rugăm toată clasa politică să nu mai folosească Diaspora ca monedă de schimb in luptele lor interne!

"Avertizăm că dacă acest lucru nu se va intampla cat mai repede cu putință, țara noastră este în pericolul de a rămane doar cu bugetarii și asistații social, fără forță de muncă. În plus, riscăm ca milioanele de români care încă mai gândesc să se întoarcă acasă, să fie atât de  dezamăgiți încât să nu-și mai dorească acest lucru"  a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel