Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Extrădarea „Rechinului” se blochează, iar avocatul îl abandonează. Românul cere mâncare mai bună în închisoare pentru că are „o dietă inadecvată”
WhatsApp
La un an de la arestarea lui Florian Tudor, zis „Rechinul”, presupus lider al mafiei române dedicate clonării cardurilor din zonele turistice din Mexic, nu s-a reușit să se ajungă la un acord pentru extrădarea acestuia. Procesul său a rămas blocat la Procuratura Generală și chiar avocatul său l-a abandonat.

În toiul anchetelor aflate în desfășurare în Mexic, România și Statele Unite, Eddy Pérez Escobar, avocatul și prietenul lui Florian Tudor, a confirmat că a părăsit apărarea românului. El a refuzat să dea mai multe detalii despre această „despărțire”, iar acum îi spune românului doar „acea persoană”.

Românul Florian Tudor, alias Rechinul, arestat în Mexic: Liderul unei periculoase grupări mafiote. Prejudicii de miliarde de dolari

Conturile lui Pérez Escobar au fost chiar blocate încă de anul trecut de Unitatea de Informații Financiare cu o operațiune care, în coordonare cu Biroul Federal de Investigații (FBI), a reușit să înghețe conturile a 79 de persoane fizice acuzate de spălare de bani, crimă organizată, clonare de carduri și evaziune, toate cu legături aparente cu mafia românească și însumând 520 de milioane de pesos (n.r. - peste 25 milioane de euro).

Florian Tudor "Rechinul", cel mai căutat român din Mexic, a fost arestat

 

Florian Tudor cere mâncare mai bună în închisoare

 

La acea vreme, Florian Tudor a descris blocarea conturilor avocatului său drept nedreaptă, argumentând că este „un tânăr umil și drept”. Când a fost închis în luna iunie a anului trecut, un judecător i-a confirmat arestarea în scopul extrădării. În mijlocul acestor decizii judiciare împotriva românului, avocatul său a renunțat la dosar. Cu toate acestea, procesul de extrădare nu a progresat, iar Florian Tudor rămâne în Mexic.

În Mexic, „Rechinul” a fost legat de un proces pentru furtul a cel puțin 70 de milioane de pesos (n.r. - aproximativ 3.400.000euro) din bancomatele BBVA Bancomer care au fost clonate în 2017. Anul trecut, un judecător a hotărât să oprească extrădarea și i s-a cerut un aviz juridic pentru a stabili dacă acesta trebuie predat autorităților din România.

Cum l-a trădat bodyguard-ul lui Florian Tudor, zis „Rechinul”, pe interlop: „O să vi-l trimitem acasă în sicriu”

România a emis o cerere de extrădare în baza dosarului deschis de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din România (DIICOT), dar este necesar ca „Rechinul” să ajungă în țară pentru ca magistrații să-l judece.

Până acum, ancheta stagnează, iar Florian Tudor nu vine momentan în România. Ultima procedură a „Rechinului” a avut loc la sfârșitul anului trecut când a cerut să i se ofere hrană mai bună în închisoarea de maximă siguranță Altiplano, întrucât suferea de „o dietă inadecvată și o rație alimentară insuficientă”.

„Rechinul“ Florian Tudor, în închisoare pentru a treia oară: Acuzat de deținere ilegală de arme de foc aparținând Armatei Mexicane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel