Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Evită zborurile anulate. Cum să-ți alegi călătoria pentru a nu întâmpina probleme: de la oră la zi. Iată toate sfaturile
WhatsApp
Companiile aeriene, în special cele low-cost, încearcă să planifice zborurile unul după altul. Și astfel crește riscul de întârzieri sau chiar de anulări.
Evită zborurile anulate. Cum să-ți alegi călătoria pentru a nu întâmpina probleme: de la oră la zi. Iată toate sfaturile / Foto: Unsplash

Alte 16.000 de zboruri vor fi anulate în luna august. Valul de neplăceri pentru cei care trebuie să plece nu se oprește. Atât de mult încât expresia "far west" a fost folosită chiar și pentru a indica ceea ce se întâmplă în aeroporturi, cu bagaje pierdute și avioane care nu decolează.

Motivele sunt acum bine cunoscute: companiile aeriene au înregistrat o creștere a cererii la care nu se așteptau, dar au fost nevoite să facă față unui deficit de personal. În timpul pandemiei, de fapt, oferta a fost redusă considerabil și, prin urmare, au avut loc reduceri de personal.

Vara aceasta, însă, lucrurile s-au schimbat. Cererea de bilete a crescut vertiginos, iar marii transportatori aerieni nu au renunțat la cerere. Chiar dacă a fost excesiv. Prin urmare, a urmat haosul.

Cu toate acestea, există câteva sfaturi pe care le puteți urma pentru a reduce riscul de anulare a zborului, conform Il Messaggero.

 

Cel mai bun moment pentru a alege zborurile

 

Primul sfat este să alegeți zboruri care pleacă între orele 8.00 și 11.00. De ce? Excluzând grevele sau alte inconveniente, problema anulărilor provine din faptul că întârzierile se acumulează pe parcursul zilei. Companiile aeriene, în special cele low-cost, încearcă să pună un zbor după altul.

Astfel, crește riscul de întârzieri sau chiar de anulări. Luați în considerare faptul că este posibil să plasați o călătorie la 20 de minute după alta. Prin urmare, dimineața, riscul de întârziere este mult mai mic.

 

Când este mai bine să nu luați zborul

 

Nu plecați vineri și nu vă întoarceți duminică. Pe de altă parte, în aceste zile, aeroporturile sunt mai aglomerate, la fel și zborurile. Prin urmare, este mai bine să evitați să luați un bilet de avion în weekend.

 

Cele mai bune zile pentru a pleca

 

Cel mai bine este să plecați joi sau sâmbătă. Aceste două zile sunt cel mai puțin aglomerate. Puțini călători, puține perturbări, puține anulări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel