Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Euronews: Europarlamentar român, acuzat că și-a FALSIFICAT cheltuieli de 50 000 euro
WhatsApp
Un fost europarlamentar român a fost acuzat de procurorii anticorupție că și-a falsificat cheltuieli făcute în calitate de parlamentar totalizând 50.000 euro. Procurorii l-au inculpat pe Luhan Petru, acuzat că s-a folosit de chitanțe false pentru a pretinde fonduri de la Parlamentul European (PE), afirmă un comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție din România.

Conform comunicatului, între 17 martie 2010 și 6 martie 2012 Luhan - fost membru al Partidului Democrat-Liberal al fostului președinte român Traian Băsescu - a predat 37 de chitanțe false pentru a obține deconturi pentru cheltuieli de călătorie.

Se consideră că Luhan a exagerat prețul biletelor de avion și a predat chitanțe pentru combustibil, deși în realitatea călătorea cu avionul de la Bruxelles la Strasbourg, afirmă procurorii.

Cazul a fost trimis la un tribunal din București. Anul trecut un comitet al PE a cerut mai multă transparență cu privire la suma forfetară de 4.416 euro pe care o primesc lunar europarlamentarii, fără a-i întreba nimeni cum sunt cheltuiți banii.

Cea mai înaltă instanță a UE a hotărât în septembrie că europarlamentarii nu sunt obligați să dezvăluie pe ce își cheltuie alocația pentru cheltuieli generale, decizie pe care vocile critice o consideră o lovitură dată transparenței.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel