El a fost prezent la conferinţa preşedinţilor instituţiilor supreme de audit din statele membre ale UE, organizată la Bucureşti în contextul preşedinţiei României la Consiliul UE.
„Relaţia dintre Parlament şi Curtea de Conturi este o relaţie de colaborare, dar şi de control, Parlamentul exercită controlul constituţional. (...) Este nevoie de o colaborare mai strânsă la nivelul instituţiilor naţionale. Acest lucru este valabil inclusiv în relaţia dintre Parlament şi Curtea de Conturi. Pentru ca acest deziderat să se întâmple, e nevoie de o lege nouă a Curţii de Conturi a României, în concordanţă cu un rol mai accentuat în relaţia cu principalii stake-holderi. Parlament, Guvern, administraţie”, a arătat Nicolicea.
Deputatul PSD a mai arătat că România şi-a îndeplinit cu succes rolul de preşedinte al Consiliului UE.
„Mandatul preşedinţiei României la consiliul UE se apropie de final. Pot spune că ne-am îndeplinit cu succes misiunea. Am reuşit să abordăm principalele subiecte de pe agenda europeană şi este o plăcută constatare faptul că tema acestei conferinţe reflectă o problemă acută la nivelul UE: decredibilizarea, poate chiar devalorizarea simbolică a instituţiilor în ochii cetăţenilor europeni. Suntem în faţa unor provocări cauzate de contextul politic şi economic internaţional, Brexit, migraţie, terorism, radicalizare, cyber-security şi avem nevoie de o permanentă colaborare în ceea ce priveşte mijloacele prin care putem oferi un răspuns instituţional coerent al acestora”, a completat Nicolicea.
Preşedinţii Instituţiilor Supreme de Audit din statele membre ale Uniunii Europene şi din ţările candidate, Curtea de Conturi Europeană, precum şi înalţi reprezentanţi ai statului român participă marţi la Conferinţa "Inovarea în domeniul auditului la nivelul Uniunii Europene şi creşterea rolului de îndrumare al Instituţiilor Supreme de Audit în beneficiul societăţii".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News