Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Este destul!” Un localnic aruncă vina pe români pentru mizeria din orașul său, în Germania: „Până și câinele meu a fost dezgustat”
WhatsApp
Un bărbat din Salzgitter, landul Saxonia Inferioară din Germania, observă de luni de zile cum cartierul său este plin de gunoaie. El dă vina pe vecinii săi români.
„Este destul!” Un localnic aruncă vina pe români pentru mizeria din orașul său, în Germania: „Până și câinele meu a fost dezgustat” FOTO: capturi news38.de

„Este destul!”, spune bărbatul din Salzgitter, Germania, care s-a săturat. Ceea ce a observat de luni de zile în zona sa rezidențială din Salzgitter-Bad este faptul că gunoiul se adună peste tot, dar asta nu e tot. Orașul Salzgitter este și el alarmat.

Când germanul iese cu câinele său, nu mai este atât de distractiv ca înainte. Cartierul s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, spune el pentru News38. „Au fost aduși mulți români, și, din păcate, unii dintre ei s-au purtat destul de greșit”. El subliniază în repetate rânduri că nu este vorba despre faptul că vecinii sunt străini. Totul ține de comportamentul lor. El însuși se îndoiește că vecinii săi români chiar vor să se integreze. „Se comportă total rău”, spune el.

2. -imagine fara descriere- (este-destul-un-localnic-arunca-vina-pe-romani-pentru-mizeria-din-orasul-sau--in-germania-pana-si-cainele-meu-a-fost-dezgustat-2.jpg)

Copilul unei românce, arestat într-o gară din Germania: A fost pus la pământ de polițiști

 

„Până și câinele meu a fost dezgustat”

 

În cartierul în care germanul locuiește este „o mulțime de gunoi, coșurile sunt pline”. La câteva ore după ce compania de salubritate a trecut pe acolo întrucât nimeni nu separă deșeurile. Zeci de saci negri sau albaștri ies din pubele. „Sau sunt îndesați într-un pătuț vechi, aruncat, care stă lângă tomberoane. Până și câinele meu a fost dezgustat”, scrie germanul pe pagina lui de Facebook.

„Condițiile de aici sunt incredibile și de necrezut”, spune el. Poate spune multe povești. De exemplu, femeile care își curăță covoarele cu detergent pe trotuare duminica. Și pe lângă încercările unui controlor de dăunători de a speria șobolanii, există întotdeauna operațiuni de poliție sau evacuări forțate în cartierul său. Unii români trăiesc în „împrejurări dubioase”, spune el. Uneori nici nu poți vorbi despre „a trăi”. O familie chiar locuia la subsol. „Apropo de subsol, în timpul unei evacuări, în subsol au fost găsite 380 de biciclete vechi”.

3. -imagine fara descriere- (este-destul-un-localnic-arunca-vina-pe-romani-pentru-mizeria-din-orasul-sau--in-germania-pana-si-cainele-meu-a-fost-dezgustat-3.jpg)

„Sunt în vacanță”. Român, arestat în Germania după ce polițiștii au descins în camera lui de hotel. Ce au găsit

 

Polițiștii au spus că sunt neputincioși

 

„Nu e de mirare!”. Mulți dintre români sunt „pe drumuri” ca și „colecționari de fier vechi”. De multe ori colectau deșeurile în garaje închiriate, unde doar vehiculele ar trebui parcate efectiv. Stive de cauciucuri s-au îngrămădit în grădină. Mai mult, nu este un secret că „acei colecționari își folosesc și dubele pentru a bloca traseele școlare sau alte zone de parcare”. Situația parcului din fața școlii elementare Ziesberg este catastrofală în unele zile. De asemenea, pentru profesori.

Germanul a „remarcat” un eveniment care a avut loc vara trecută. Un porc a fost sacrificat. „Și apoi după-amiaza, la 30 de grade, l-au tranșat aici pe o masă cu suport în zona comună”. Polițiștii au spus că sunt neputincioși întrucât fiecare membru al unei comunități de proprietari poate face aproape orice dorește pe proprietate privată.

4. -imagine fara descriere- (este-destul-un-localnic-arunca-vina-pe-romani-pentru-mizeria-din-orasul-sau--in-germania-pana-si-cainele-meu-a-fost-dezgustat-4.jpg)

Un român a fost găsit fără viață pe o plajă din Germania: Un trecător l-a descoperit și a alertat autoritățile

 

„Nu există rapoarte sau indicii cu privire la alte probleme”

 

De fapt, poliția și orașul par relativ neputincioși aici. Deși poliția din Salzgitter confirmă că au existat deja unele controale și operațiuni la colectorii de fier vechi - „departamentul de poliție nu consideră zona descrisă ca fiind un punct de focalizare”, a declarat un purtător de cuvânt pentru News38. „Nu există rapoarte sau indicii cu privire la alte probleme, așa că nu pot nici confirma sau exclude ceea ce se întâmplă acolo”.

Orașul Salzgitter este, de asemenea, familiarizat cu problema gunoiului din districtul Salzgitter-Bad – de ani de zile, după cum a spus o purtătoare de cuvânt pentru sursa citată. Compania de administrare municipală (SRB) Salzgitter face tot ce poate. Dar gunoiul aflat lângă coșuri nu poate fi ridicat fără ordin. Iar SRB nu preia deșeuri care nu au fost separate sau care au fost separate incorect fără un ordin corespunzător. „Vor fi transmise și informații în mai multe limbi străine privind separarea deșeurilor”, a spus purtătorul de cuvânt.

Germania. Microbuz românesc, făcut praf în urma unui accident, chiar în fața polițiștilor

 

-------------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel