Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Eșec pentru echipa românească de volei Alba Blaj, acasă. Echipa italiană Savino Del Bene câștigă prima manșă a finalei Cupei CEV
WhatsApp
Echipa italiană Savino Del Bene se impune acasă cu Alba Blaj în finala primei manșe, cu o prestație de mare calitate. Reacție de caracter după al treilea set pierdut la sprint. În meciul retur a fost suficient să câștige două seturi pentru triumf.
Eșec pentru echipa românească de volei Alba Blaj, acasă. Echipa italiană Savino Del Bene câștigă prima manșă a finalei Cupei CEV / Foto: Captură video youtube

Savino Del Bene a pus mâna pe cupă, câștigând cu o încredere rezonabilă finala din prima manșă, acasă cu Alba Blaj. Victoria nu a fost niciodată cu adevărat pusă sub semnul întrebării, chiar și după ce a pierdut a treia fracțiune, pe care echipa românească a câștigat-o doar din cauza câtorva gafe. 

Returul cu Savino Del Bene Volley Scandicci va avea loc miercuri, 12 aprilie, de la ora 21:30 (ora României), la Florenţa. Scorul final a fost de unu la trei.

 

Ghergana Dimitrova și Viktoria Russu, cele mai bune jucătoare de la Blaj

 

Meciul a fost arbitrat de grecoaica Theodora Kyriopoulou şi de englezul Nicholas Heckford, conform presei străine.

Alba Blaj: Dimitrova 18, Cojocaru (L1), Fales ne, Kocić 8, Ioan, Milenković 5, Russu 14, Axinte, Kossanyiova 4, Hord 11, Ispas (L2), Cirkovic ne, Boskovic 1, Mirkovic 1.

Savino Del Bene: Sorokaite, Alberti ne, Belien 7, Zhu 30, Pietrini 11, Mingardi 2, Yao 1, Shcherban ne, Angeloni ne, Guidi (L2), Washington 9, Antropova 19, Di Iulio. All: Barbolini.

Parțiale: 12-25, 19-25, 25-21, 18-25.

 

Echipa românească a preluat conducerea în a doua parte a meciului, dar nu a fost destul


Startul provocării a fost tot pentru echipa lui Barbolini, care a luat meciul cu agresivitatea cuvenită, profitând de câteva greșeli ale gazdelor, conduse de ex-Milenkovic. Zhu și-a etalat tot repertoriul ofensiv, ținând la distanță o eventuală revenire a echipei române;ti. Totul a fost aproape prea ușor pentru Scandicci. Rapidul lui Belien a meritat avantajul maxim (7-20) care a navigat spre primul set (12-25).

Setul al doilea a avut o altă desfășurare, și pentru că Alba a intrat "pentru prima dată" în teren, iar setul a rămas în echilibru (3-3), până când româncele au preluat conducerea. De această dată, zidul gazdelor a fost cel care a condus parțialul, iar primul break adevărat a venit de aici (9-6).

Savino Del Bene s-a agățat de Antropova și Zhu pentru a reveni (13-12), iar Belien a egalat din nou la 15. Antropova a pus din nou săgeata (15-16), iar Alba a arătat clar de ce și-a câștigat dreptul de a juca această finală. Antropova și-a descărcat toată puterea pe parchet, iar Scandicci a închis cu autoritate (19-25).

Echipa României a jucat mai mult prin forța nervilor, chiar dacă Scandicci le-a dat o mână de ajutor adversarilor, ratând câteva mingi de câteva multe ori (9-3). Savino Del Bene a fost în confuzie, suferind chiar ceea ce de obicei nu suferă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel