Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Escrocherie cu bonuri de masă în Italia: Autoritățile au confiscat peste 20 de milioane de euro
WhatsApp
O investigație amplă desfășurată de Parchetul din Roma a scos la iveală o rețea de escrocherii ce implică liderii companiei Edenred Italia, specializată în emiterea de tichete de masă și tichete de restaurant. 
Escrocherie cu bonuri de masă în Italia: 20 de milioane de euro au fost confiscați

Astăzi, autoritățile au anunțat confiscarea a nu mai puțin de 20 de milioane de euro, în cadrul unei anchete care vizează fapte comise între anii 2021 și 2023.

Potrivit informațiilor dezvăluite, patru persoane, alături de compania în sine, sunt acuzate de infracțiuni grave, printre care se numără fraudă în formă agravată, trucare de licitații și infracțiuni administrative. Ancheta a fost declanșată în urma unei plângeri depuse de o companie concurentă, care a semnalat suspiciuni privind conduita Edenred Italia în procesele de licitație pentru atribuirea contractelor de tichete de masă.

Ancheta privind escrocheria cu tichete de masă

 

Unul dintre aspectele investigației vizează modul în care Edenred Italia a obținut punctajul maxim în cadrul licitației pentru Tichetele de Masă pentru Administrația Publică. Potrivit procurorilor, Edenred ar fi folosit "artificii și înșelăciuni" pentru a influența procesul de licitație, beneficiind astfel de avantaje ilegale. De asemenea, investigația a evidențiat falsificarea acordurilor de convenție dintre Edenred și comercianții cu amănuntul, care ar fi fost utilizate pentru a câștiga licitații.

„Acordurile de convenție dintre Edenred și expozanți erau false, deoarece Edenred Italia nu a reușit să anexeze existența așa-numitelor acorduri paralele. În această privință, reamintind ceea ce s-a întâmplat pentru atribuirea lotului 7, acest artificiu a dus la atribuirea nelegală a licitației către Edenred Italia. Există un prejudiciu pentru administrația publică doar pentru că, în urma artificiului, aceasta a încheiat un contract/convenție ilegală pe care altfel nu l-ar fi încheiat", conform presei străine.

Conform autorităților, acțiunile frauduloase ale Edenred Italia au cauzat un prejudiciu semnificativ administrației publice, care a fost indusă în eroare și a încheiat contracte ilegale. Ancheta continuă, iar persoanele implicate riscă sancțiuni severe în conformitate cu legea italiană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel