Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Escroc român, demascat de jurnaliștii de la o publicație elvețiană. Cornel era specializat în metoda "accidentul"
WhatsApp
Un escroc român, specializat în înșelăciuni prin metoda „accidentul”, a fost prins în flagrant în timpul unei reportaj realizat de echipa de jurnaliști a revistei online "Izzy". 
Românul a fost prins în capcană de o echipă de jurnalișit (Foto: Blick)

Un escroc român notoriu, specializat în metoda "accidentul", a fost prins în flagrant, în Elveția, în timpul filmărilor pentru un reportaj. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a încercat să păcălească niște bătrâni elvețieni, promițându-le că le va salva rudele aflate în dificultate.

Cornel T. are un istoric bogat în activități infracționale și evadări spectaculoase din închisoare. El a fost surprins de camerele de filmat în timp ce își punea în practică schema frauduloasă.

Capcana jurnaliștilor

 

Jurnaliștii elvețieni i-au întins acestuia o capcană, astfel că a fost chemat la Zurich, pentru a primi bani. El a fost filmat în timp ce se plimba într-o scară în căutarea victimei sale. În loc de un vârstnic speriat, cu o geantă plină cu bani, Cornel T. se întâlnește cu echipa de filmări „Izzy” care îl confruntă cu acțiunile sale. Bărbatul a fost luat prin surprindere și nu a avut timp să reacționeze, fiind imediat reținut de poliție, relatează publicația Blick.

Un complice al infractorului a inițiat o schemă de înșelăciune, contactând pentru prima dată persoanele în vârstă din Elveția, pretinzând că este un ofițer de poliție. Printre posibilele victime se afla și un anumit Leopold Friedrich, fără ca escrocii să știe că acesta era de fapt Cedric Schild de  la „Izzy”.

Complicele românului a sunat un presupus pensionar, sugerând că fiica acestuia ar fi fost implicată într-un accident mortal. Pretinsa fiică a preluat chiar telefonul pentru scurt timp și a interpretat un scenariu plin de disperare, exclamând „Tată, am provocat un accident grav”. Individul, care pretindea că este polițist, a afirmat că femeia ar trebui să fie trimisă la închisoare, cerând un depozit de 380.000 de franci, cu excepția cazului în care „Leopold Friedrich” plătea.

Sentință ușoară și controverse

 

Este puțin probabil ca tânărul de 35 de ani să pună capăt activității infracționale după capcana întinsă de jurnaliști în Zurich. Cornel este un infractor cu o istorie bogată, care a făcut de mai multe ori subiectul titlurilor de presă. Deși a fost judecat și condamnat la o pedeapsă cu suspendare, Cornel T. a petrecut doar 41 de zile în arest preventiv. El a fost eliberat imediat după emiterea sentinței, stârnind controverse cu privire la eficacitatea sistemului judiciar elvețian.

Cornel T. nu este la prima abatere. În 2017 a evadat spectaculos dintr-o închisoare din Florența, Italia, folosindu-se de cearșafuri pentru a coborî de la o fereastră. Anterior, a fost implicat într-o bandă responsabilă pentru furturi rapide de bijuterii, electronice și autoturisme de lux.

El a activat într-o bandă cu 25 de membri care au dat spargeri de sute de mii de euro. Hoții loveau noaptea, pătrunzând în firmele care vindeau mașini, centre comerciale și magazine. Treaba lui Cornel T. era să se ocupe de transportul și depozitarea pradăi, în special a vehiculelor furate.

În cazul metodei "accidentul", procuratura din Zurich a explicat că, potrivit legislației, faptele lui Cornel T. nu constituie o "infracțiune catalogată" care să impună expulzarea obligatorie din țară. Astfel, în ciuda condamnării, acesta rămâne liber să continue să-și desfășoare activitățile infracționale pe teritoriul Elveției.

Cazul lui Cornel T. ridică semne de întrebare cu privire la eficacitatea sistemului judiciar în combaterea infracțiunilor de escrocherie. De asemenea, pune în evidență nevoia de a proteja mai bine cetățenii vulnerabili, în special vârstnicii, de astfel de scheme frauduloase.

 

-----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel