Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Erori pe bandă rulantă: O româncă a primit o factură la gaze de 6 milioane de euro. Cîțu: „Lucrurile au fost făcute intenționat”
WhatsApp
O femeie în vârstă de 70 de ani dintr-un sat din județul Vaslui a primit o factură la gaze în valoare de 33 de milioane de lei. Situația a fost remediată după două reclamații și tot atâtea recalculări.
Foto: Pexels

Situația este cu atât mai ridicolă cu cât singurul consumator de gaze din locuința femeii este un aragaz. Potrivit Digi 24 care a relatat cazul din Vaslui, femeia își încălzește locuința cu lemne, iar gazul ajunge să fie utilizat doar pentru gătit și pentru încălzirea apei.

Se pare că eroarea a fost provocată de o virgulă pusă greșit de funcționarii care au citit indexul de pe contorul femeii în vârstă de 70 de ani.

Factura uriașă la gaze, în valoare de aproximativ 6 milioane de euro, a fost emisă pentru luna decembrie a anului trecut. După ce femeia a reclamat situația, reprezentanții distribuitorului au emis altă factură în valoare de 1.700 de lei.

Cu toate acestea, femeia a făcut o nouă reclamație, iar distribuitorul a recunoscut greșeala și a emis a treia factură în valoare de 200 de lei, scrie Mediafax.

 

Scandalul facturilor. Cîțu nu crede că a fost o eroare de soft: „Lucrurile au fost făcute intenționat”

 

În acest context, președintele PNL, Florin Cîțu, susține că nu a fost o greșeală de soft în ceea ce privește facturile uriașe la energie electrică și gaze care trebuie să fie refăcute. Este o opinie personală, lucrurile au fost făcute intenționat, consideră Cîțu.

Președintele PNL a comentat explicațiile privind apariția unor defecțiuni la softurile care calculează facturile românilor.

„Cred că acolo a fost, și este o opinie personală, că acolo lucrurile au fost făcute intenționat, nu că s-a greșit acea factură. Dar este o opinie personală, nu am dovezi”, a explicat Florin Cîțu la Digi24.

Liderul PNL mai spune că așteaptă raportul ANRE din acest an pentru a vedea cum a acționat instituția în timpul scandalului facturilor. Dacă nu și-a făcut treaba, conducerea trebuie să plece, consideră Cîțu.

 

Cîțu: „Eu aștept acest raport de activitate pe care trebuie să ne uităm foarte, foarte atent”

 

„Dacă un raport de activitate nu este aprobat în Parlament, conducerea zboară și atunci trebuie să fim atenți. Eu aștept acest raport de activitate pe care trebuie să ne uităm foarte, foarte atent. Vedem dacă ANRE și-a făcut treaba”, a spus Florin Cîțu.

Șeful PNL a dezvăluit că a solicitat rapoarte privind activitatea de pe piața energiei în vremea când era premier. „Nu au fost identificate atunci elemente că sunt jucători care încearcă să profite de piață”, a precizat Cîțu, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel