Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Emmanuel Macron: Trupe NATO franceze, pregătite să ajungă în România
WhatsApp
Franța este pregătită să trimită trupe în România, în cadrul misiunilor NATO, a anunțat ieri președintele Emmanuel Macron.

Liderul de la Elysee a făcut acest anunţ în timpul unei vizite la o bază militară din Alsacia. Declaraţia preşedintelui francez vine în contextul conflictului dintre Rusia şi Ucraina, care se desfășoară aproape de granițele noastre.

Totodată, într-un discurs susţinut miercuri în Parlamentul European de la Strasbourg, Macron a precizat că vrea să menţină un “dialog exigent” cu Rusia.

Una din eurodeputatele franceze a preluat pe contul de Twitter anunțul președintelui, cu următorul comentariu: „Franța este solidară cu statele europene îngrijorate pentru propria lor securitate”.

 

Dacian Cioloș: prezența trupelor franceze la noi, discutată din 2016 

 

Anunțul a fost comentat pe Facebook și de președintele USR Dacian Cioloş, fost lider al grupului Renew Europe din Parlamentul European - din care face parte şi partidul lui Macron, “En Marche”, relateză Știrile PRO TV. ″Încă din 2016 s-a discutat despre o prezență a trupelor franceze în România sub steagul NATO”, a spus Cioloș.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel