Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Emmanuel Macron, împodobit cu flori. Adevărul din spatele imaginii care a devenit virală pe internet
WhatsApp
O imagine care face turul rețelelor de socializare îl arată pe președintele francez Emmanuel Macron acoperit cu coroane de flori sau „leis”. Imaginea în cauză este din vizita recentă a liderului în Polinezia Franceză, care cuprinde peste 100 de insule din Pacificul de Sud. Imaginea a inspirat o serie de glume pe Twitter, însă s-a dovedit a fi trucată, transmite theprint.in şi ndtv.com.
sursa foto: Twitter

Președintele francez Emmanuel Macron a fost numit marți „o floare plimbătoare” și „coroană umană” după ce imaginile cu el îngropat sub o grămadă de ghirlande din Polinezia Franceză au devenit virale.

Imaginile provin din vizita lui Macron în Polinezia Franceză, o fostă colonie care este acum o „țară de peste mări” a Franței și cuprinde un grup de 100 de insule din Pacific. Este prima sa călătorie oficială în regiune.

Când Macron a ajuns în Papeetee, capitala Polineziei Franceze, pe 24 iulie, a fost întâmpinat cu numeroase ghirlande de către dansatori tahitieni și un „orero”, simbolizând un salut tradițional.

Ghirlandele puse în jurul gâtului lui Macron l-au acoperit până la piept. Cu toate acestea, imaginile distribuite ulterior pe rețelele de socializare au arătat ghirlandele care îi acopereau întregul corp, inclusiv trunchiul și brațele, și ajungeau până la genunchi. Imaginile trucate au obținut mii de distribuiri pe Twitter.

Mai mult, imaginea a fost juxtapusă şi peste videoclipurile din cadrul vizitei.

Macron a vizitat Polinezia Franceză pentru a aborda moștenirea problematică a Franței de a efectua sute de teste nucleare în regiune și pentru a afirma prezența franceză în Pacific, unde prezența chineză este în creștere.

Imaginea reală cu preşedintele Macron în cadrul vizitei:

captura video euronews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel