Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Emma Răducanu și Irina Begu au fost victorioase la Wimbledon 
WhatsApp
Tânăra jucătoare britanică Emma Răducanu, campioana de la US Open, și-a respectat statutul de favorită la prima sa apariție pe arena centrală de la Wimbledon, trecând luni cu 6-4, 6-4 de belgienca Alison van Uytvanck, într-un meci complicat de 1 oră și 42 de minute. Și românca, Irina Begu, intrată în concurs pe iarba londoneză, la cel de al treilea Grand Slam al anului, a trecut fără mari emoții în turul următor al competiției.
Emma Răducanu și Irina Begu au fost victorioase la Wimbledon  / Foto: Captură video youtube

Van Uytvanck se află pe locul 46 în lume, dar este o specialistă pe iarbă, după ce a câștigat 12 din cele 14 meciuri pe această suprafață în acest an, inclusiv două titluri.

Slice-ul ei i-a îngreunat situația lui Răducanu, care a avut nevoie de ceva timp pentru a înțelege cum să facă față lipsei de ritm cu care s-a confruntat. Dar britanica a crescut în joc și, încurajată de fanii de acasă, a câștigat în cele din urmă meritat.

„Este un sentiment incredibil de special să mă întorc la Wimbledon", a declarat Răducanu la final.

„Am simțit sprijinul în momentul în care am ieșit și am călcat pe teren. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost aici să mă susțină în momentele dificile, merită să joci pe terenul central și să te alegi cu o victorie."

În urmă cu un an, Răducanu a ajuns în turul al patrulea ca beneficiară de wildcard, înainte de a câștiga US Open. De data aceasta, a zecea favorită a renăscut speranțele și chiar așteptările unei națiuni care nu a mai văzut o campioană britancă pe iarba londoneză de la Virginia Wade în 1977.

Ea va avea parte în turul al doilea de o întâlnire cu franțuzoaica Caroline Garcia.

 

Irina Begu, victorie entuziasmantă în primul tur al Grand Slam-ului de la Wimbledon

 

Irina Begu, cea de a doua sportivă româncă intrată în concurs pe iarba londoneză a avut nevoie doar de o oră și 14 minute pentru a se impune cu 6-4, 6-1 și a trece în turul secund.

Begu a deschis meciul cu un break, după care cele două și-au valorificat rând pe rând serviciul, românca adjudecându-și setul cu 6-4, după ce la 5-3 ratase două mingi de set.

În actul secund, Begu a început tot cu break, a cedat un game la 2-0, după care a fost de neoprit până la 6-1, închizând meciul cu un al patrulea break.

În turul secund, Begu o va întâlni pe italiana Elisabetta Cocciaretto (119 WTA).

Calificarea în turul secund îi aduce româncei un premiu de 90.480 euro, însă ea nu va fi recompensată cu puncte WTA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel