Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Emma Răducanu preferă să se recupereze după operație în România, la bunica ei, în locul clinicilor scumpe din străinătate
WhatsApp
Emma Răducanu a zburat în România pentru a se recupera după o intervenție chirurgicală în modestul apartament al bunicii sale de 70.000 de lire sterline din perioada comunistă, la marginea Bucureștiului.
Emma Răducanu preferă să se recupereze după operație în România, la bunica ei, în locul clinicilor scumpe din străinătate / Foto: Captură video youtube

Emma Răducanu este una dintre sportivele cu cele mai mari venituri din lume, cu acces la cele mai bune centre de tratament medical pe care le pot cumpăra banii. Dar, după ce a suferit mai multe intervenții chirurgicale, Emma Răducanu a dorit să se recupereze într-un singur loc: apartamentul bunicii sale dintr-un bloc gri din perioada comunistă din România.

 

Sportiva cunoscută mondial peferă să se recupereze la „mamaie”



Campioana de la US Open era disperată să o vadă pe Niculina Răducanu - pe care o numește "Mamaia", un termen românesc afectuos pentru bunica - după o operație la mâna dreaptă la mijlocul lunii mai.

Niculina, în vârstă de 90 de ani, a povestit pentru Mail cum a ajuns nepoata ei, vedetă a tenisului, să locuiască în modestul apartament de 70.000 de lire sterline de la etajul trei, situat la marginea Bucureștiului, după ce a fost externată din spital.

'Ea (Emma) a spus că a venit doar să mă vadă pe mine și că nu vrea să vorbească cu nimeni altcineva în afară de mine', a spus ea.

'Emma nu a vrut nici măcar să își viziteze vreunul dintre prietenii ei de aici... A ținut să mă vadă pentru că și eu tocmai îmi făcusem o operație [la ochi cu laser]'.

 

Ce a mâncat vedeta cât a stat în România



Niculina a descris cum i-a pregătit Emmei, 20 de ani, supă de legume în timp ce vedeta de tenis primea telefoane tensionate despre viitorul echipei sale.

'Când a venit, i s-a pus o atelă la braț, pentru că nu avea voie să îl miște', a spus Niculina.

'Nu am avut ocazia să facem prea multe. Dar a vrut să viziteze mormântul bunicului ei și am făcut asta'.

Având în vedere că amândouă se recuperează după operațiile respective, ea a spus că au fost nevoite să își petreacă majoritatea timpului împreună în casă.

Niculina, o profesoară pensionară, a spus că această călătorie nu a fost diferită și a ținut să îi pregătească nepoatei sale mâncare de casă consistentă în timp ce exersau vorbirea limbii române.

'Am reușit să îi fac mâncare pe care și-o dorea... Ea a spus că vrea să mănânce supă de legume românească. Am mers și la mall și am luat niște alimente pe care ea le dorea pentru dieta ei specială'.

 

Reuniune de familie în România

 


Părinții Emmei, Ian și Renee, erau și ei în vizită, așa că toți patru s-au înghesuit în micul apartament în care Emma încă mai are propria cameră.

În copilărie, fostul număr 1 britanic rămânea în apartament la mamaie cel puțin de două ori pe an.

Niculina a spus că Emma a putut să viziteze un târg de antichități și să meargă la cină în capitală cu părinții ei.

Cu toate acestea, ea a precizat că Emma a fost în mare parte preocupată de încercarea de a 'găsi o soluție' pentru echipa sa, deoarece este posibil să treacă mai multe luni până când se va putea întoarce pe teren.

'Emma a fost foarte preocupată de rezolvarea viitorului echipei sale. Ea a dat multe telefoane în această privință. A vrut să găsească cea mai bună soluție pentru echipa ei în timp ce ea se recuperează'.

Vizita Emmei a fost întreruptă deoarece a trebuit să se întoarcă acasă pentru a i se îndepărta ghipsul de la una dintre operațiile anterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel