Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elveția va găzdui UEFA Women's EURO 2025
WhatsApp
"Comitetul Executiv al UEFA s-a reunit astăzi la Lisabona, în Portugalia, și a desemnat Federația Elvețiană de Fotbal ca gazdă a EURO feminin din 2025", a anunțat UEFA într-un comunicat.
Elveția va găzdui UEFA Women's EURO 2025

Elveția a fost desemnată să găzduiască UEFA Women's EURO 2025, a anunțat, marți, forul de conducere al fotbalului european.

"Comitetul Executiv al UEFA s-a reunit astăzi la Lisabona, Portugalia, și a desemnat Federația Elvețiană de Fotbal ca gazdă a EURO feminin 2025", a precizat UEFA într-un comunicat.

 

Elveția va găzdui UEFA Women's EURO 2025



"Turneul de șaisprezece echipe va avea loc în opt locații din Elveția în vara anului 2025", a adăugat acesta.

Elveția a devansat candidaturile Poloniei și Franței, precum și o candidatură combinată din partea a patru țări nordice - Danemarca, Finlanda, Norvegia și Suedia.

Anglia este campioana în exercițiu, deoarece leoaicele au învins Germania cu 2-1 în finala EURO 2022 de la Londra. Germania este în continuare cea mai de succes echipă la turneele feminine de la EURO, după ce a câștigat de opt ori coroana, inclusiv ultima în 2013.

Elveția, gazda EURO 2025, nu l-a câștigat niciodată

 

Elveția va urma cel mai de succes Campionat European feminin din istorie, care a avut loc anul trecut în Anglia.

Evenimentul, amânat cu un an din cauza pandemiei COVID-19, a doborât recordurile de audiență, cu o prezență totală de 574.875 de spectatori, dintre care 87.192 la finala de pe stadionul Wembley, când gazda Anglia a învins Germania cu 2-1 după prelungiri.

Prezența la finală a stabilit nu numai un record pentru un meci internațional feminin în Europa, depășindu-i pe cei 80.203 care au urmărit finala olimpică din 2012, tot pe Wembley, ci a stabilit un nou record pentru un meci de turneu final al Campionatului European feminin sau masculin, doborând un record care exista din 1964.

Turneul din Elveția se va desfășura pe parcursul a patru săptămâni, în iunie și iulie 2025, la Basel, Berna, Geneva, Zurich, St. Gallen, Sion, Lucerna și Thun.

Împreună, stadioanele au o capacitate de peste 750.000 de spectatori pentru toate meciurile din cadrul turneului, St Jakob-Park din Basel fiind cel mai mare, cu o capacitate de 37.500 de spectatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel