Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elveția face referendum pentru a pune capăt liberei circulații: "Străinii care vin nu sunt de calitate"
WhatsApp
Primul partid din Elveția vede imigrația ca sursa tuturor problemelor țării și își propune să limiteze populația la 10 milioane de locuitori printr-un referendum, conform informațiilor furnizate de AFP.
Elveția ia în considerare legalizarea cocainei: Politicienii declară că "războiul împotriva drogurilor a eșuat / Foto: Unsplash

Uniunea Democrată de Centru (UDC), cunoscută pentru pozițiile sale populiste, a depus miercuri peste 114.600 de semnături la Cancelaria Federală din Berna, depășind cu mult pragul de 100.000 necesar conform legii și strângând semnături într-un interval de timp de două ori mai scurt decât cel legal.

Astfel, elvețienii vor avea ocazia să voteze cu privire la această propunere, care vizează să denunțe acordul privind libera circulație a persoanelor încheiat cu Uniunea Europeană.

Această mișcare vine într-un moment critic al negocierilor dintre Elveția și UE, cărora UDC li se opune vehement.

Principala cauză a "necazurilor" din Elveția: Imigrația necontrolată

 

Site-ul UDC arată fără echivoc: "Toate problemele noastre, de la securitatea scăzută până la ambuteiajele zilnice și costurile crescute ale asigurărilor medicale, sunt legate de imigrația necontrolată. Avem o soluție: Inițiativa pentru Durabilitate".

Referendumul propune modificarea Constituției pentru a stabili că populația rezidentă permanentă a Elveției nu trebuie să depășească 10 milioane de persoane până în 2050.

În cazul în care această limită este depășită, guvernul și parlamentul sunt obligate să ia măsuri, în special în domeniul azilului și al reunificării familiale, pentru a respecta acest prag.

UDC definește populația rezidentă permanentă în mod restrâns, excluzând temporarii. Propunerea lor include restricții pentru aceștia, inclusiv în ceea ce privește acordarea permiselor de ședere și naturalizare, precum și reunificarea familială.

Potrivit Oficiului Federal de Statistică (OFS), la sfârșitul lui 2023, Elveția avea aproximativ 9.006.664 de locuitori, dintre care aproximativ un sfert erau rezidenți permanenți străini.

"Astăzi, există prea mulți străini și cei care sosesc nu sunt de calitate", a declarat președintele partidului, Marcel Dettling, într-un comunicat care însoțește inițiativa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel