Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elveția returnează 36 de milioane de franci către CONMEBOL
WhatsApp

Autoritățile elvețiene au returnat în jur de 40 milioane de dolari, bani care au fost înghețați în conturile bancare elvețiene ca urmare a unei anchete de corupție care a implicat Confederația de fotbal din America de Sud.

Autoritățile au deschis diverse proceduri penale legate de oficialii de fotbal din America de Sud, printre aceștia fiind fostul președinte și fostul secretar general al CONMEBOL, Nicolás Leoz și Eduardo Deluca. Se presupune că ambii au abuzat de pozițiile lor pentru a se îmbogăți în mod ilicit pe ei înșiși și pe alții.

După efectuarea unor investigații în 2015 legate de fotbalul mondial, Ministerul Public al Confederației a confiscat cele 36,6 milioane de franci pe care i-a returnat după cum urmează: 16,1 milioane în decembrie 2019; iar restul 20,5 milioane de franci în septembrie 2020.

Amintim că procedurile penale elvețiene împotriva lui Leoz au fost abandonate după moartea sa în august 2019. În schimb, Eduardo Deluca a primit o condamnare sumară pentru complicitate și acte multiple de gestionare frauduloasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel