Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, adoptată
WhatsApp
Deputații și senatorii au votat, miercuri, pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiectul adoptat fiind inițiat de PSD. UDMR nu a votat.
Sursa foto: captură Antena 3

Decizia a fost luată cu voturi 357 „pentru”, în timp ce parlamentarii UDMR nu au votat.

„Suntem bucuroși că proiectul PSD a fost adoptat de comisie”, spune Alfred Simonis.

„Poziția UDMR e una fermă și consecventă - toți cetățenii trebuie să beneficieze de pensie după limita de vârstă și contributivitate. Principiul contributivității trebuie să fie de bază. Propunerea de azi vizează eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor care au atins limita de vârstă. Vorbim de 825 de parlamentari și de un efort bugetar de aproximativ 4,5 milioane de lei. Rămân în vigoare pensiile speciale ale celorlalte 11 categorii socio-profesionale, care nu au nicio legătură cu principiul contributivității. (...)

UDMR a susținut în mod consecvent că pensiile speciale trebuie eliminate sau impozitate cu 99% sau limitate pentru toate categoriile vizate. (...) Demagogia și populismul la viteză maximă duc la decizii pripite. Dacă doriți să eliminați pensiile speciale, nu doar o mică parte pentru a câștiga un capital electoral, vă invităm să facem o analiză serioasă a deciziilor CCR. Parlamentarii UDMR nu vor vota”, a fost poziția senatorului UDMR Turos Lorand.

Cum a votat AUR la eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

 

Deputatul AUR George Simion a anunțat că parlamentarii formațiunii votează în favoarea proiectului privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

„PSD care a inventat pensiile speciale recunoaște că a fost o porcărie. Azi, domnule Ciolacu, recunoașteți că pensiile speciale sunt o rușine. Astăzi reparăm puțin dintr-o reparație uriașă în domeniul pensiilor speciale. În lunile și săptămânile următoare coaliția se va lupta pentru eliminarea pensiilor speciale. Ne mai spălăm puțin obrazul față de această țară”, a spus și și liderul Dan Barna (USR-PLUS).

La rândul său, Ludovic Orban a acuzat PSD - UNPR - ALDE „și-a votat pensii speciale”.

 

„Suntem azi într-un moment în care Parlamentul are ocazia sa reintre în slujba cetățeanului român, are ocazia să arate că cine-mparte nu-și face parte și că legile trebuie făcute pentru cetățeni, nu pentru privilegiați. (...) Astăzi aveți ocazia să începeți să vă îndreptați, domnilor de la PSD. Mă bucur că v-ați bătut, ca într-un concurs de frumusețe, să fie dezbătut proiectul vostru. Azi trebuie să fie pas. Trebuie să facem ordine în legislația pensiilor, să facem dreptate pentru oameni”, adaugă Orban, citează Mediafax.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, spune că parlamentarii nu trebuie să aibă indemnizații speciale.

„Nu am înțeles de ce nu ați făcut acest lucru dvs. anul trecut, că erați prim-ministru, dle Orban. Aveați o majoritate. Nu am înțeles, dle Barna, de ce până acum nu ați dat o ordonanță de urgență, să faceți dreptatea până la capăt. Cred că toți parlamentarii vom vota să renunțăm la indemnizații”, a spus Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel