Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Eliminare pensii speciale: Instanța Supremă sesizează CCR
WhatsApp
Adunarea Generală de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) se va întruni miercuri pentru a formula o sesizare ce va fi trimisă Curții Constituționale a României (CCR), cu privire la abrogarea legii pensiilor de serviciu, au precizat, surse judiciare. 

Conforum sursei citate de Mediafax, sesizarea va fi înaintată pentru ca judecătorii de la CCR să stabilească dacă decizia Camerei Deputaților de marți este constituțională

Pensiile speciale pentru mai multe categorii urmează să fie eliminate, după ce Camera Deputaților a adoptat, marți, decizional, un proiect de lege în acest sens. Printre categorii se numără parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 247 de voturi „pentru" și 21 de abțineri.

Deputații au respins, în plenul de marți, amendamentele lui Adrian Solomon adoptate în Comisia de muncă, prin care erau eliminate și indemnizațiile speciale pentru sportivii de performanță și artiștii. Propunerea de respingere a venit chiar din partea social-democratului.

Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii, printre care: deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Indemnizațiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor și polițiștilor.

Proiectul legislativ a fost adoptat de Camera Deputaților în calitate de for decizional, urmând să ajungă la președintele României pentru promulgare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel